Dokumenty SOLIDWORKS v aplikaci Průzkumník souborů

Aplikaci Průzkumník souborů můžete použít k zobrazení miniatur a popisů, které obsahují informace o uživatelských vlastnostech dokumentů SOLIDWORKS.

Typické popisy nástrojů v Průzkumníku souborů uvádějí vlastnosti souboru pro hodnoty Typ, Velikost, a Naposledy uložen kým. Dokumenty výkresu zahrnují Počet listů.

Když otevřete dokument SOLIDWORKS ve verzi 2018 nebo novější, popisy indikují Čas posledního otevření. Čas se zobrazuje v minutách a sekundách a je dostupný pro modely, které jsou otevřené přímo z disku a uložené v SOLIDWORKS 2018. V případě sestav otevřených ve zjednodušeném režimu, zobrazují popisy Čas posledního otevření LW. Tyto vlastnosti souboru jsou užitečné v tom, že pomáhají efektivně nakládat s časem, pokud máte velké sady dat, jejichž otevření je časově náročné.

Doba posledního otevření se neaktualizuje v referenčních souborech, pokud byly uloženy při otevření v paměti. Tato vlastnost se neaktualizuje, pokud jsou referenční soubory uloženy, když jsou otevřeny ve svém vlastním okně.

Pokud uložíte informace o uživatelských vlastnostech v dialogovém okně Vlastnosti, v popisech se zobrazí následující vlastnosti:

  • Popis
  • Oprava
  • Stav

Zobrazení náhledů v aplikaci Průzkumník souborů

Zobrazení miniaturních obrázků:

  1. V aplikaci Průzkumník souborů otevřete složku s dokumenty SOLIDWORKS.
  2. Kliknutím na Změnit pohled změňte velikost miniatur.
    Zobrazí se miniatury všech dokumentů SOLIDWORKS v dané složce.

    Pokud nastavíte aplikaci Průzkumník souborů na zobrazení náhledů obrázků, zobrazí se při výběru dokumentu SOLIDWORKS také jeho náhled.

    V aplikaci Průzkumník souborů můžete zobrazit ikony miniatur dílů a sestav SOLIDWORKS. Chcete-li tuto možnost zapnout, klikněte na nabídku Nástroje > Možnosti > Možnosti systému > Obecné a zaškrtněte políčko Zobrazit náhledy dokumentů v aplikaci Průzkumník souborů. Chcete-li zobrazit grafiku v izometrickém pohledu s bílým pozadím, klikněte na Nástroje > Možnosti > Vlastnosti dokumentu > Kvalita zobrazení a vyberte Pro náhled použít izometrický pohled a zoom na všechno.

    Obrázky miniatur se neaktualizují v následujících případech:
    • Soubor se uloží, aniž by byl otevřen ve vlastním okně.
    • Pokud se uloží sestava nejvyšší úrovně a tyto nové soubory se uloží externě.

    Aby se v daných aplikacích zobrazily ikony miniatur, budete zřejmě muset znovu spustit software SOLIDWORKS a aplikaci Průzkumník souborů.

Zobrazení popisů v Průzkumníku souborů

Postup zobrazení popisu pro dokument SOLIDWORKS v Průzkumníku souborů:

  1. V aplikaci Průzkumník souborů otevřete složku s dokumenty SOLIDWORKS.
  2. Přesuňte ukazatel nad dokument SOLIDWORKS.
    Zobrazí se popis.

Přidání sloupců do Průzkumníka souborů pro hodnoty SW Čas otevření a Poslední verze SW použitá k uložení

Můžete přidat sloupec v zobrazení Podrobnosti Průzkumníka souborů a zobrazit si tak údaj SW Čas otevření a můžete identifikovat soubory uložené ve starších verzích softwaru SOLIDWORKS pomocí přidání sloupce Poslední verze SW použitá k uložení.

Postup přidání sloupců pro SW Čas otevření a Poslední verze SW použitá k uložení v Průzkumníku souborů:

  1. Otevřete složku s dokumenty SOLIDWORKS.

    Obsah této složky se zobrazuje v zobrazení Podrobnosti Průzkumníka souborů.

  2. Na záložce Podrobnosti klikněte pravým tlačítkem na záhlaví. V záhlaví se typicky zobrazují sloupce Název, Typ a Velikost. Potom v kontextové nabídce vyberte Více.

    Objeví se dialogové okno Zvolit podrobnosti.

  3. V části Podrobnosti se přesuňte na Poslední verze SW použitá k uložení a SW Čas otevření. Můžete vybrat jednu nebo obě možnosti.
  4. Klikněte na tlačítko OK.

Otevření dokumentu SOLIDWORKS z aplikace Průzkumník souborů

Chcete-li otevřít dokument SOLIDWORKS z aplikace Průzkumník souborů:

Proveďte jeden z následujících úkonů:
  • Poklepejte na název dokumentu.
  • Klikněte pravým tlačítkem na název dokumentu a klikněte na Otevřít.
  • Do prázdné části grafické plochy SOLIDWORKS přetáhněte jakýkoliv dokument, který je podporovaný softwarem SOLIDWORKS.

Otevření souboru s použitím nástroje Otevřít v programu

Nástroj Otevřít v programu můžete použít k otevření souboru CAD nebo SOLIDWORKS v Průzkumníku souborů. Pokud zvolíte verzi softwaru SOLIDWORKS, soubor se otevře v nové instanci.

Chcete-li otevřít soubor ve stejné instanci softwaru SOLIDWORKS, klikněte na soubor pravým tlačítkem, klikněte na Otevřít v programu a vyberte SOLIDWORKS Launcher.

Otevření souboru dvojím kliknutím nebo kliknutím na Otevřít

Soubory CAD nebo SOLIDWORKS můžete v Průzkumníku souborů otevírat dvojím kliknutím na soubor nebo kliknutím na Otevřít v místní nabídce souboru. Soubory se otevřou ve stejné nebo nové instanci softwaru SOLIDWORKS na základě výchozího programu přidruženého k příponě souboru.

Chcete-li otevřít soubory v instanci softwaru SOLIDWORKS:

  1. Na Ovládacím panelu Windows klikněte na Programy > Výchozí programy > Přidružit typ souboru nebo protokol s programem.
  2. Nastavte výchozí program pro všechny formáty souboru CAD:
    • Chcete-li soubor otevřít ve stejné instanci, nastavte jako výchozí program SOLIDWORKS Launcher (swShellFileLauncher.exe).
    • Chcete-li soubor otevřít v nové instanci, nastavte jako výchozí program specifickou verzi softwaru SOLIDWORKS.