Instalace

Součástí licence SOLIDWORKS Professional a Premium s aktivním předplatným je bezplatná licence SOLIDWORKS Visualize Standard. Pro aktivaci této bezplatné licence potřebujete další sériové číslo, které získáte, když se přihlásíte k Zákaznickému portálu SOLIDWORKS a kliknete na Moje produkty. K aktivaci bezplatné licence SOLIDWORKS Visualize Standard již nelze použít sériové číslo SOLIDWORKS Professional nebo Premium.

Aplikace SOLIDWORKS Visualize rovněž podporuje licence typu SolidNetWork (SNL), jako je plovoucí licence, a také offline aktivaci.

S použitím Manažera instalací SOLIDWORKS (SLDIM) nainstalujete SOLIDWORKS Visualize jako součást individuální instalace. Software lze instalovat jako samostatnou aplikaci, což je výhoda, pokud se chystáte používat různé počítače pro modelování a vykreslování. Software nepoužívá licenci SOLIDWORKS.

Součástí licence SOLIDWORKS Visualize Professional s aktivním předplatným je bezplatná licence SOLIDWORKS Visualize Boost. Software Visualize Boost můžete také instalovat jako součást Individuální instalace v SLDIM.
Visualize Boost je doplňkový modul výhradně pro Visualize Professional. Visualize Boost nefunguje s aplikací Visualize Standard.

Software Visualize Boost by se měl instalovat na jiný počítač, než na kterém se používá aplikace SOLIDWORKS Visualize Professional.