SolidNetWork License Manager Ayarlarını Windows Güvenlik Duvarı için Değiştirmek

Windows Güvenlik Duvarı kullanıyorsanız SolidNetWork Lisans dosyasını güvenlik duvarı bağlantı noktalarını kullanarak lisansları lisans istemci bilgisayarlarına dağıtacak şekilde değiştirmelisiniz.

  1. SolidNetWork License Manager'ı başlatmak için Windows Başlat menüsünden SOLIDWORKS Araçları version > SolidNetWork License Manager Server version öğesine tıklayın.
  2. Lisans Sunucusu altında, Sunucu Yönetimi sekmesinde Durdur'a tıklayın. (Sorulduğunda onaylamak için Evet'e ve lisans sunucusunu durdurmayı tamamlamak için Tamam'a tıklayın.
  3. Lisans Bilgisi altında Değiştir'e tıklayın.
  4. Sunucu Tipi altında ağınız için sunucu düzenlemesini (Tek veya Triad) seçin ve sonra İleri'ye tıklayın.
  5. Sunucu Bilgisi altında:
    1. Bu sunucu üstünde bir güvenlik duvarı kullanılıyor'u seçin.
    2. Port Numarası ve Vendor Daemon port Numarası, Windows Güvenlik Duvarı için belirtilen port numaralarını içermelidir.
    3. Seçenekler Dosyası'nı seçin ve dosyayı bulmak için Gözat'a tıklayın. Parametrelerini değiştirmek için Düzenle'ye tıklayın.
      Seçenekler dosyası, lisans yöneticisinin FlexNet Licensing'e ait çeşitli işletim parametrelerini kontrol etmesini sağlar.

      Öneri: Seçenekler dosyasının konumu, SolidNetWork License Manager kurulum dizini içinde bulunur ( SolidNetWork_License_Manager_kurulum_dizini\Licenses \sw_d.opt). Bu dosyanın sw_d.lic dosyasıyla aynı dizinde olması gerekir.

      Seçenekler dosyası hakkında daha fazla bilgi için bkz. SolidNetWork License Manager kurulum dizinindeki FlexNet Publisher Lisans Yönetim Kılavuzu (\Docs\flexuser\licensingenduserguide.pdf).

    4. İleri'ye ve sonra Bitir'e tıklayın.
  6. Lisans Sunucusu altında, Sunucu Yönetimi sekmesinde Başlat'a tıklayın.
  7. SolidNetWork Lisans Yöneticisi'ni kapatmak için Tamam'a tıklayın.