Lisans Tipleri

SOLIDWORKS PDM, yüzen istemci lisansları kullanır. Bir kasaya oturum açtığınızda, sisteminizde kurulu olan lisans, SolidNetWork Lisans Sunucusu tarafından yönetilen bir lisans havuzundan alınır. SOLIDWORKS PDM oturumunu kapattığınızda ya da uygulamadan çıktığınızda, lisans havuza iade edilir ve başka bir istemci tarafından kullanılabilir.

SOLIDWORKS PDM Professional Lisansları

Lisans Dahil Olan Lisans Tipleri
SOLIDWORKS PDM Professional CAD Editor & Web Düzenleyici: SOLIDWORKS gibi CAD formatlarının gelişmiş yönetimi ve önizlemesini de içerecek şekilde tüm dosya tipleriyle birlikte çalışmayı destekler. CAD eklentileri, kullanıcıların SOLIDWORKS PDM Professional uygulamasına CAD uygulamasının içinden erişmesine olanak sağlar.

Web: Uzak kullanıcılar WEB istemcisini kullanarak kasada arama yapabilir ve uzaktan yazma işlemlerini etkinleştirmek için temel işlevleri gerçekleştirebilir.

SOLIDWORKS PDM ProfessionalContributor & Web Contributor: Bir yerel ağ (LAN), geniş alan ağı (WAN) veya sanal özel ağda (VPN) bulunan kullanıcılar, Editor lisans tipiyle aynı işlevleri gerçekleştirebilirler; yalnızca CAD eklentileri etkinleştirilmez.

Web: Uzak kullanıcılar WEB istemcisini kullanarak kasada arama yapabilir ve uzaktan yazma işlemlerini etkinleştirmek için temel işlevleri gerçekleştirebilir.

SOLIDWORKS PDM ProfessionalGörüntüleyen Kasaya salt okunur erişim sağlar. Kullanıcılar dosya ekleyemez veya dosyaları değiştiremez (teslim alma, teslim etme, değerleri güncelleme işlemlerini yapamaz) veya CAD eklentilerini kullanamaz.

SOLIDWORKS PDM Standard Lisansları

Lisans Dahil Olan Lisans Tipleri
SOLIDWORKS PDM StandardCAD Editor SOLIDWORKS, DWG/DXF formatı, Microsoft Word ve Microsoft Excel dosyaları ile çalışmayı destekler. Office eklentisinin işlediği tüm dosya formatları, Önizleme işlemi hariç, SOLIDWORKS PDM Standard uygulamasında da aynı şekilde davranır.
SOLIDWORKS PDM StandardKatkıda Bulunan SOLIDWORKS, DWG/DXF formatı, Microsoft Word ve Microsoft Excel dosyaları ile çalışmayı destekler.
SOLIDWORKS PDM StandardGörüntüleyen Dosya kasalarına salt okunur erişime olanak sağlar; kullanıcı dosya ekleme veya değiştirme (teslim alma, teslim etme, değerleri güncelleme) işlemi yapamaz.