İçindekiler'i Gizle

Yüksek Çözünürlüklü Görüntü Atölyesi

Yüksek Çözünürlüklü Görüntü atölyesi, sahnenizin yüksek çözünürlüklü raster görüntülerini (BMP, JPEG, TIFF, PNG) oluşturmanıza olanak tanır.

Bu atölyeyi görüntülemek için Atölyeler >Yayımlama >Yüksek Çözünürlüklü Görüntü öğesine tıklayın.

Raster görüntüler piksellerden oluşur. Her piksele bir renk, konum ve opaklık atanır (alfa kanalları kullanılırken). Raster görüntüler, vektör görüntülerle karşılaştırıldığında aşağıdaki avantajlara sahiptir:

  • Aydınlatma, gölgeleme ve renklendirmede küçük değişiklikleri doğru şekilde gösterirler.
  • DPI değerini (İnç Başına Nokta Sayısı) kontrol edebilirsiniz.

Bununla birlikte, vektör grafik görüntülerin aksine, raster görüntüler ölçeklendirildiğinde kaliteyi kaybeder ve görüntüyü oluşturan nesneleri düzenleyemezsiniz. Bu atölye, 8000x8000 piksele kadar varan boyutta raster görüntüler oluşturur. Görüntü çözünürlüğü görüntü detay seviyesini tanımlar. Daha yüksek çözünürlük daha fazla detay sağlar ancak dosya boyutlarını büyütür.

Not: Yüksek Çözünürlüklü Görüntü atölyesi, görüntü dosyaları ve detay görünümleri oluştururken, alan derinliği ve gölgeler gibi isteğe bağlı görüntü işleme efektlerini uygular. Bu efektleri istemiyorsanız atölye çıktısı oluşturmadan önce bunları kapatın.

Bu sayfada şunlar açıklanmıştır:

Ana Alan

Yüksek Çözünürlük atölyesinin ana alanı, profilleri kullanarak ayarları kaydetmenize ve yüksek çözünürlüğü yönetmenize olanak tanır.

Profil

Profiller, ayarlarınızı ileride kullanılmak üzere saklar. Ayrıntılar için bkz. Atölye Ayarları için Profiller Hakkında.

Yüksek çözünürlük

Komut Adı Açıklama
Detay görünümü (Yüksek çözünürlük seçildiğinde kullanılabilir.) Görüntü dosyası olarak kaydetmek veya Görüntü 2B paneli olarak yakalamak için sahnenizin bir bölümünü tanımlar.
  1. Detay görünümü'nü seçin.

    Görünüm penceresinde Görüntü alanı kırpma kutusu görünür.

  2. Görüntü alanını gerektiği gibi taşıyın veya yeniden boyutlandırın.

    Tip: Görüntü biçimini değiştirmek için Biçim seçimini (Özellikler bölmesi) değiştirin.

  3. Görüntüyü belirli aktörlerle sınırlamak için bir veya daha fazla aktör seçin.

    Hiçbir aktör seçilmediğinde, görüntü alanındaki her şey görüntüye dahil edilir.

    Tip: Görüntü alanını seçilen aktörleri sığdıracak şekilde yeniden boyutlandırmak için simgesine tıklayın (görüntü alanının sağ üst köşesi). Görüntü alanını seçime sığdırmak için Detay görünümü'ne tıklamadan önce aktörleri de seçebilirsiniz.

  4. Görüntü çözünürlüğünü değiştirmek için Yüksek Çözünürlük sekmesinde Piksel veya DPI değeri belirtin.
  5. Aşağıdakilerden birini yapın:
    • Görüntü alanını bir dosyaya kaydetmek için Farklı Kaydet seçeneğine tıklayın.
    • Bir görüntü 2B paneli oluşturmak için Oluştur seçeneğine tıklayın.

      Not: Detay görünümünün yakınlaştırmasını kontrol edemezsiniz. Paneli oluşturulduktan sonra yeniden boyutlandırabilirsiniz ancak bir raster görüntünün ölçeklendirilmesi görüntü kalitesini etkiler. Yakınlaştırma yoluyla bir Görüntü 2B paneli detay görünümü oluşturmak için Digger'ı kullanın. Bkz. Digger Komutları

  6. Görüntü alanını kapatmak için simgesine tıklayın (görüntü alanının sağ üst köşesi) veya Detay görünümü seçeneğinin onayını kaldırın.
Oluştur (Detay görünümü seçildiğinde kullanılabilir.) Detay görünümünü oluşturur ve bunu 3B sahneye Görüntü 2B paneli olarak ekler.
Güncelle (Detay görünümü seçeneğinin onayı kaldırıldığında ve görünüm penceresinde Görüntü 2B detay görünümü seçildiğinde kullanılabilir.) 3B sahnenizdeki değişiklikler veya farklı detay görünümü seçenekleriyle bir veya daha fazla detay görünümünü günceller.
Önizleme (Detay görünümü seçeneğinin onayı kaldırıldığında ve görünüm penceresinde Görüntü 2B paneli seçilmediğinde kullanılabilir.) Geçerli atölye ayarlarınızı kullanarak bir JPEG önizleme görüntüsü oluşturur ve bunu bilgisayarınızın JPEG görüntüleyici uygulamasında görüntüler.
Farklı Kaydet Geçerli atölye ayarlarını kullanarak etkin görünüm penceresi bölmesini (veya Detay görünümü seçildiğinde bölmenin bir kısmını) raster görüntü olarak kaydeder. Farklı Kaydet iletişim kutusunda aşağıdaki formatlardan birini seçin:
  • Bitmap (.bmp)
  • Jpeg (.jpg, .jpeg, .jpe)
  • Tiff (.tif, .tiff)
  • Png (.png)
Alfa kanalı seçili olduğunda BMP, TIFF veya PNG görüntüleri oluştururken görüntüler 32 bittir (24 bit gerçek renk + 8 bit alfa). Aksi takdirde görüntüler 24 bittir (gerçek renk).
Önemli: Bir Dosya adı görüntü dosyası oluştururken, Farklı Kaydet iletişim kutusunda dosya adı belirtilir. Birden çok görüntü (animasyon veya görünüm) oluştururken genel adlandırma kuralları için bkz. Çoklu Sekmesi. Farklı Kaydet iletişim kutusu, mevcut dosyaları denetlerken çoklu görüntü dosyası adlandırmasını dikkate almaz. Yanlışlıkla dosyaların üzerine yazmamak için dikkatli olun.
Tip: Görüntünüzü kaydetmeden önce atölye ayarlarınızı doğrulamak için Önizleme'ye tıklayabilirsiniz.
Yüksek çözünürlük Yüksek çözünürlüklü görüntü oluşturmayı sağlar. Seçenekleri Yüksek Çözünürlük Sekmesi sekmesinden ayarlayın. Bu seçeneğin onayı kaldırıldığında standart bir görüntü oluşturur. Bir görüntünün panoya kopyalanması/yapıştırılması yoluyla oluşturulanlar gibi standart görüntüler, görünüm penceresi çözünürlüğünü kullanır.
Kenar yumuşatma Kenar yumuşatmayı etkinleştirir. Kenar Yumuşatma Sekmesi seçeneklerini ayarlayın.
Alfa kanalı

Alfa kanalını dahil ederek saydam arka plana sahip görüntüler oluşturur. Alfa kanalları görüntü birleştirmeyi basitleştirir ancak dosya boyutunu artırır. Bu seçenek etkinleştirildiğinde, kaydedilen görüntüler 32 bit olur (24 bit gerçek renk + 8 bit alfa). Seçeneğin onayı kaldırıldığında görüntüler 24 bit olur. Bu örnekte görüntüler bir PowerPoint slaydına eklenmektedir:





Alfa kanalı devre dışıAlfa kanalı etkin
Notlar:
  • Bu seçenek PNG, TIFF ve BMP görüntüler için geçerlidir. JPEG formatı, alfa kanallarını desteklemez.
  • Alfa kanalı ve Kenar yumuşatma seçili ancak Donanım kenar yumuşatma kapalı olduğunda, görüntüler oluştururken metin 2B panellerinde kenar yumuşatma olmaz. Bkz. Yüksek kaliteli görüntü işleme / İsteğe bağlı.

Yüksek Çözünürlük Sekmesi

Yüksek Çözünürlük sekmesi, boyut ve kalite gibi yüksek çözünürlüklü görüntü seçeneklerini ayarlamanıza olanak tanır.

Notlar:
  • Yüksek çözünürlük seçeneği etkinleştirilmelidir.
  • Yüksek çözünürlüklü görüntüler daha büyük dosyalar üretir.

Komut Adı Açıklama
Piksel Çıktı görüntüsünün (veya Detay görünümü seçildiğinde detay görünümü görüntüsünün) genişliğini ve yüksekliğini piksel cinsinden belirtir. Görüntü boyutunu belirtmek için aşağıdakilerden ikisi için değer belirtin: Piksel, DPI ve Boyut (mm). Composer, üçüncü değer grubunu hesaplar. Otomatik altında, hesaplanan özelliği seçin. Belge kağıt ayarını kullan seçildiğinde, Boyut (mm) değeri her zaman Otomatik olur ve kağıt boyutuna göre (ya da Detay görünümü seçildiğinde detay görünümü boyutuna göre) ayarlanır. Belgenizin kağıt alanı oranını, sahnenizin doğru ölçeklenmesini sağlayacak şekilde korumak için En-boy oranı'na bağlı olarak Genişlik veya Yükseklik değerlerinden yalnızca birini belirleyebilirsiniz (ikisini birden değil).
DPI Çıktı görüntüsünün (veya Detay görünümü seçildiğinde detay görünümü görüntüsünün) genişliğini ve yüksekliğini İnç Başına Nokta Sayısı (DPI) cinsinden belirtir. DPI, yazdırılan bir sayfanın bir inçlik doğrusal alanındaki mürekkep noktalarının sayısı ya da bilgisayar ekranının bir inçlik doğrusal alanındaki piksel sayısıdır.
Boyut (mm) (Belge kağıt ayarını kullan seçeneğinin onayı kaldırıldığında kullanılabilir.) Çıktı görüntüsünün (veya Detay görünümü seçildiğinde detay görünümü görüntüsünün) genişliğini ve yüksekliğini milimetre cinsinden belirtir. Belge kağıt ayarını kullan seçildiğinde, Boyut (mm) kağıt alanı boyutuna göre (ya da Detay görünümü seçildiğinde görüntü alanı boyutuna göre) ayarlanır.
En-boy oranı Genişlik veya Yükseklik değerinin düzenlenebilir olup olmadığını belirtir. Diğer değer, kağıt alanı yükseklik-genişlik oranına (veya Detay görünümü seçildiğinde görüntü alanı yükseklik-genişlik oranına) göre hesaplanır.
Belge kağıt ayarını kullan Boyut (mm), belge kağıt alanı boyutuna göre (ya da Detay görünümü seçildiğinde görüntü alanı boyutuna göre) ayarlanır. Kağıt alanı en-boy oranını korurken farklı bir boyut belirlemek için bu seçeneğin onayını kaldırın.
Zemini kaldır Zemini, (görüntüleniyorsa) çıktı görüntüsünden kaldırır.
Beyaz arka plan Çıktı görüntüsünde arka planı beyaz olarak ayarlar.

JPEG ayarları

JPEG görüntüler oluştururken görüntü kalitesini ve dosya boyutunu kontrol edebilirsiniz. Yüksek kaliteli görüntüler daha büyük dosyalar üretir.

Komut Adı Açıklama
Kalite Çıktı görüntü kalitesini belirtir. Düşük ile yüksek kalite arasında seçim yapmak için kaydırıcıyı hareket ettirin.
İstenen dosya boyutu (KB) İstenen görüntü dosyası boyutunu kilobayt (KB) cinsinden belirtir. Composer kaliteyi gerektiği gibi ayarlar. Gerçek dosya boyutunu görmek için Hesapla'ya tıklayın.
Hesapla KB cinsinden çıktı dosyası boyutunu hesaplar.

Kenar Yumuşatma Sekmesi

Kenar yumuşatma, ideal bir kenarın bitişik piksellerle ne kadar üst üste bindiğini dikkate alarak daha yüksek çözünürlük izlenimi vermek için pürüzlü (keskin) kenarları yumuşatır.

Komut Adı Açıklama
Kenar Yumuşatma

Kenar yumuşatma tekniğini belirtir:

  • Rastgele örnekleme - Bu rastgele örnekleme yöntemi daha yüksek kalitelidir ancak gerçek zamanlı görüntü işleme çok uzun sürer. Yüksek kalite gerektiğinde tek görüntü işlemek için rastgele örnekleme kullanın.
  • Çok örnekli - Çok örnekli kenar yumuşatma (MSAA), görüntü kalitesini artırmak için bilgisayar grafiklerinde kullanılan bir tekniktir.

İşleme turu sayısı

(Rastgele örnekleme seçildiğinde kullanılabilir.) Efekti oluşturmak için yapılan dahili görüntü işleme sayısını belirtir. İşleme turu sayısı arttıkça işlem daha uzun sürer ancak daha iyi sonuçlar verir.

Yarıçap

(Rastgele örnekleme seçildiğinde kullanılabilir.) Sahnenin net görünen kısmını belirtir. Odak noktasından uzaklaştıkça görüntü bulanıklaşır. Değer ne kadar büyük olursa alan derinliği o kadar büyük olur (daha az bulanıklık).

Çoklu Sekmesi

Çoklu sekmesi, animasyonunuzdan, görünümlerinizden veya her ikisinden birden çok yüksek çözünürlüklü raster görüntü oluşturmanıza olanak tanır.

Not: Yüksek çözünürlük seçeneği etkinleştirilmelidir.

Komut Adı Açıklama
Animasyon Bir animasyondan birden fazla görüntü oluşturur. Görüntü frekansını aşağıdakilerden biri olarak belirtin:
  • İki görüntü arasındaki kare sayısı
  • Saniyedeki görüntü sayısı
Görüntü dosyaları <filename>_anim <n><type>< şeklinde adlandırılır; burada:
  • <filename>Farklı Kaydet iletişim kutusunda (Farklı Kaydet'e tıkladığınızda) belirttiğiniz dosya adıdır.
  • <n> belirttiğiniz sıklık ve aralığa dayanan görüntü indeksidir. Örneğin 5 saniyeden başlayarak saniyede 30 görüntü belirlediğinizde, görüntü indeksleri 150, 151 vb. olur.
  • <type>Farklı Kaydet iletişim kutusunda Farklı kaydet formatı tarafından belirlenen format uzantısıdır.
Aralık (Animasyon seçildiğinde kullanılabilir.) Yakalanacak animasyon bölümünü belirtir:
  • Tümü - Tüm animasyon
  • Seçim - Seçilen zaman cetveli bölümü



  • Saniye - Saniye cinsinden belirtilen aralık
İşaretçiler Zaman cetvelinde her işaretçi için bir görüntü oluşturur.
Kilometre taşları Zaman cetvelinde her kilometre taşı için bir görüntü oluşturur.
Görünümler Tüm görünümler için görüntüler oluşturur (bkz. Görünümler bölmesi). Yalnızca geçerli görünüm için görüntü oluşturmak üzere bu seçeneğin onayını kaldırın.
360° Yakalama Dikey bir eksen boyunca, saat yönünde 360° döndürme yaparak modelin tanımlanmış sayıda görüntüsünü yakalar. Dikey eksen kameranın yönünü belirler.

Görünüm penceresi özelliklerinde tanımlanan öğede kullanılan dikey eksen (bkz. Görünüm Penceresi Özellikleri).

  • Z dikey eksen olarak tanımlanırsa dönme düzlemi XY olacaktır.
  • Y dikey eksen olarak tanımlanırsa dönme düzlemi XZ olacaktır.
  • X dikey eksen olarak tanımlanırsa dönme düzlemi YZ olacaktır.

Görüntü Sayısı kutusuna, 360° yol boyunca yakalamak istediğiniz görüntü sayısını girin.

Dosya adı şablonu

(İşaretçiler, Kilometre taşları, Görünümler veya 360° Yakalama seçildiğinde kullanılabilir.) Görüntü dosyaları için genel adlandırma kuralını belirtir. Geçerli dosya adı karakterlerini ve aşağıdaki büyük/küçük harfe duyarlı anahtar kelimeleri belirtebilirsiniz:

%filename%Farklı Kaydet iletişim kutusunda Dosya adı ile belirtilen dosya adı.
%viewname%Görünümler bölmesinde listelenen görünüm adı.
Not: 360° Yakalama için geçerli değildir.
%markername%Zaman cetvelinde ve İşaretçiler bölmesinde listelenen işaretçi adı.

Not: 360° Yakalama için geçerli değildir.

%index%1'den görünüm sayısına kadar bir sayaç. İndeks değerleri, oluşturulan tüm dosyalar için aynı sayıda karaktere (1-9, 01-99, 001-999) sahiptir.
Örneğin Dosya adı şablonu%filename%_%index% olduğunda ve Farklı Kaydet iletişim kutusunda Gearbox seçtiğinizde, üç görünüme sahip bir belgenin sonuç dosya adları şunlardır: Gearbox_1.*, Gearbox_2.*, Gearbox_3.* (burada .* format uzantısıdır).
Notlar:
  • Farklı Kaydet iletişim kutusu, mevcut dosyaları denetlerken Dosya adı şablonu'nu dikkate almaz. Yanlışlıkla dosyaların üzerine yazmamak için dikkatli olun.
  • Dosya adı şablonu'nda dosya adı uzantılarını belirtmeyin. Uzantılar, Farklı Kaydet iletişim kutusunda Farklı kaydet formatı tarafından belirlenir.
  • Dosya adı şablonu%filename% içermiyorsa Farklı Kaydet iletişim kutusundaki Dosya adı yine gereklidir ancak dosya adlarında kullanılmaz.
  • Dosya adı şablonu boş olduğunda:

    - işaretçilerden oluşturulan dosyalar %filename%_%markername% şeklinde adlandırılır.

    - kilometre taşlarından oluşturulan dosyalar %filename%_view şeklinde adlandırılır.

    - görünümlerden oluşturulan dosyalar %filename%_%viewname% şeklinde adlandırılır.

Tip: Kullanılabilir anahtar kelimeleri listeleyen bir araç ipucu görüntülemek için Dosya adı şablonu kutusunun sağındaki ? öğesine tıklayın.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Yüksek Çözünürlüklü Görüntü Atölyesi
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS Composer 2024 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.