Úprava SolidNetWork License Manager pro Windows Firewall

Pokud používáte bezpečnostní bránu Windows Firewall, musíte změnit porty na licenčním serveru a změnit licenční soubor SolidNetWork tak, aby distribuoval licence na počítače klientů.

  1. Spusťte nástroj SolidNetWork License Manager (Start > Nástroje SOLIDWORKS verze > SolidNetWork License Managerverze).
  2. Na záložce Správa serveru v poli Licenční server klepněte na Zastavit. (Klepněte na Ano, když jste vyzváni k potvrzení a na OK pro zastavení licenčního serveru.)
  3. Pod možností Informace o licenci klepněte na Upravit.
  4. Pod Typem serveru zvolte uspořádání serveru pro vaši síť (Samostatný nebo Triáda) a pak klepněte na Další.
  5. Pod Informace o serveru:
    1. Vyberte Na tomto serveru se používá brána firewall.
    2. Číslo portu a číslo portu Vendor Daemon by mělo obsahovat čísla portů určená pro bránu firewall systému Windows (podrobnosti viz Úprava portů počítače Manažera licencí pro Windows Firewall).
    3. Vyberte Soubor možností, klepněte na tlačítko Procházet a vyhledejte požadovaný soubor. Klepněte na Upravit a podle potřeby změňte jeho parametry.
      Soubor možností dovoluje správci licencí kontrolovat různé provozní parametry licencování softwaru FlexNet.

      Doporučení: Umístění souboru možností je v instalační složce aplikace SolidNetWork License Manager ( instalační_adresář_SolidNetWork_License_Manager\Licenses \sw_d.opt). Tento soubor je třeba uložit do stejné složky jako soubor sw_d.lic.

      Více informací o souboru možností najdete v Průvodci správou licencí k softwaru FlexNet Publisher v instalačním adresáři nástroje SolidNetWork License Manager:

      C:\Program Files (x86)\SOLIDWORKS Corp\SolidNetWork License Manager\Docs\flexuser\fnp_LicAdmin.pdf

    4. Klepněte na Další a potom klepněte na Dokončit.
  6. Na záložce Správa serveru v poli Licenční server klepněte na Spustit.
  7. Klepnutím na OK ukončíte SolidNetWork License Manager.