Přehled instalace licencí SolidNetWork

Manažer instalace SOLIDWORKS se používá k instalaci serveru SolidNetWork License Manager alespoň na jednom počítači před instalací klientského softwaru SOLIDWORKS na jakémkoli počítači. Poté můžete pomocí Průvodce aktivací produktu přidat a aktivovat sériová čísla pro trvalé a termínované licence.

Při instalaci klientského softwaru SOLIDWORKS do počítače zadejte sériové číslo licence SolidNetWork. Manažer instalace SOLIDWORKS identifikuje tento počítač jako klient licence SolidNetWork a vyzve vás k zadání názvu počítače a čísla portu serveru SolidNetWork License Manager. Zobrazí chybu, pokud není nainstalován server SolidNetWork License Manager nebo pokud jsou název nebo číslo portu nesprávné.

Proces aktivace

Abyste mohli na jednotlivých počítačích spustit produkty SOLIDWORKS, musíte v počítači serveru SolidNetWork License Manager aktivovat licenci SolidNetWork.

K aktivaci je potřeba aktivní připojení k internetu nebo přístup k e-mailu. Po aktivaci již nemusíte být připojení k internetu při používání produktů. Pokud na počítači, na kterém instalujete tento produkt, nemáte přístup k emailové službě, můžete aktivační soubor uložit a odeslat ho z jiného počítače.

Tento proces:
  • Aktivuje SolidNetWork License Manager pomocí licencí SolidNetWork pro jednotlivé produkty SOLIDWORKS.
  • Umožní vám přenést licenční práva SolidNetWork z jednoho počítače SolidNetWork License Manager na druhý.
  • Umožní vám instalovat a aktivovat licenční práva SolidNetWork na počítači SolidNetWork License Manager.
  • Musí být provedena než začnete používat licence SolidNetWork.
  • Vyloučí potřebu používat hardwarové klíče. Pokud aktivujete licenci SolidNetWork pro tuto verzi SOLIDWORKS, licence SolidNetWork pro dřívější verze SOLIDWORKS jsou aktivovány. Už si nemusíte nechávat hardwarový klíč.