İçindekiler'i Gizle

Alternatif Konum Görünümü

Alternatif Konum Görünümleri, bir montaj bileşeninin hareket aralığını, bileşeni farklı konumlarda göstererek belirtir. Bir veya daha çok Alternatif Konum Görünümünü orijinal görünümün üzerine bir hayalet yazı tipiyle bindirebilirsiniz.

Alternatif Konum Görünümü örneği:

  • Birincil görünüm ve Alternatif Konum Görünümü arasında ölçümlendirme yapabilirsiniz.

  • Alternatif Konum Görünümü, FeatureManager tasarım ağacına eklenir.

  • Bir teknik resimde birden çok Alternatif Konum Görünümü oluşturabilirsiniz.

  • Alternatif Konum Görünümü Kopmuş, Kesit, Kırpılmış veya Detay görünümlerde kullanılamaz.

  • Bir Alternatif Konum Görünümü oluşturduktan sonra, bunu montaj veya teknik resim seviyelerinde değiştirebilirsiniz.

Bir alternatif konum görünümü eklemek için:

  1. Alternatif Konum Görünümü için gereken oryantasyonu kullanarak montajın bir model görünümünü ekleyin. Montajı kendi başlangıç konumuna yerleştirin.

  1. Teknik Resim araç çubuğunda Alternatif Konum Görünümü'ne tıklayın veya Ekle, Teknik Resim Görünümü, Alternatif Konum'a tıklayın.

    Alternatif Konum PropertyManager görünür. İçine alternatif konumun ekleneceği bir teknik resim görünümü seçmeniz istenir.

  1. Konfigürasyon altında, aşağıdakilerden birini seçin:

  • Yeni konfigürasyon - Yeni bir Alternatif Konum konfigürasyonu oluşturmak için. Varsayılan adı kabul edin veya istediğiniz bir adı yazın. Bu seçenek, yeni konfigürasyonu montajda etkinleştirir.

  • Varolan konfigürasyon - Montaj belgesinde varolan bir konfigürasyon seçmek için. Listeden bir konfigürasyon seçin.

 

  1. Tamam simgesine tıklayın. Sonuçlar aşağıdakilerden biridir:

  • Yeni konfigürasyon - Montaj belgesi henüz açık değilse, otomatik olarak açılır. Montajın görünüm oryantasyonu teknik resim görünümünün oryantasyonuna değişir. Monta, Bilişeni Taşı PropertyManager açılmış ve Serbest Sürükle etkinleştirilmiş olarak görünür. 5. Adıma geçin.

  • Varolan konfigürasyon - Seçili konfigürasyonun alternatif konumu, teknik resim görünümünde görünür ve PropertyManager kapanır. Görünüm tamamlanmıştır. Başka işleme gerek yoktur.

  1. Montaj bileşenlerini istenen konuma taşımak için Bileşeni Taşı araçlarından birini kullanın. PropertyManager'da, Seçenekler altında, hareketi durdurmak için Çarpışma Algılama'yı ve Çarpışmada dur'u seçin.

  1. Bileşeni Taşı PropertyManager'ı kapatmak için Tamam simgesine tıklayın.

    Montaj konfigürasyonunun alternatif konumu, teknik resim görünümünde hayalet çizgilerde görünür ve Alternatif Konum PropertyManager kapanır.

  1. Aynı adımları kullanarak gerektiği kadar çok Alternatif Konum Görünümü oluşturun.

Bir alternatif konum görünümünü düzenlemek için:

 

 

  • Teknik resimde, FeatureManager tasarım ağacında, Alternatif Konum Görünümlerinden birine sağ tıklayın ve Gizle veya Göster'i seçin.

 



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Alternatif Konum Görünümü
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.