Skrýt obsah

Klíčové rámečky a klíčové body

Klíčové body představují počátek nebo konec změny v pozici animace, nebo jiných atributů v určitém čase. Jakýkoliv nově umístěný klíčový bod bude odpovídat pohybu nebo změnám optických atributů.

Klíčové rámečky určují část časové osy, která odděluje klíčové body.

Klíčový bod je entita, která odpovídá definované sestavě pozic součástí, vizuálním vlastnostem nebo stavům prvku simulace.

Klíčový rámeček je oblast mezi klíčovými body, která může představovat jakoukoliv dobu. Definuje časový rámec, ve kterém se změní pohyb součásti sestavy nebo se změní optické vlastnosti.

Pohledový klíč zobrazuje pohled modelu v určitém čase (pohled kamery nebo pohled modelu). Pohledové klíče se zobrazí v klíčovém rámečku Orientace a pohledy kamery.

Identifikace klíčových bodů

Klíčové body můžete identifikovat pomocí barvy.

Vlastnosti klíče

Když přesunete ukazatel nad jakýkoli klíčový bod, zobrazí se pozice s jeho klíčovými vlastnostmi času tohoto klíčového bodu. Je-li daná součást sbalena ve stromu MotionManager, budou v této pozici obsaženy všechny klíčové vlastnosti.

Když přesunete ukazatel nad některý z klíčových bodů, dojde k aktualizaci grafické plochy a zobrazení odpovídající polohy součásti.
  Klíčová vlastnost Popis
Součást Posun součásti2<1> ve stromu MotionManager v bodě na časové ose.
Přesunout součást Přesune součást.
Rozložit Rozložení představuje změnu umístění určitého typu.
Vzhled Určuje barvu použitou na danou součást.
Průhlednost Představuje procento průhlednosti.
Zobrazení součástí Drátové nebo stínované.

Definice vlastností v klíčových bodech

Vlastnosti světla a kamery v animaci můžete určit v klíčových bodech. Určením umístění kamery v klíčových bodech můžete vytvořit animace krok za krokem.

Návod na nastavení vlastností kamery a světla v klíčových bodech:

  1. Klepněte pravým tlačítkem na Světla, Kamery a prostředí (strom MotionManager).
  2. Vyberte z následujících možností
    • Přidat směrové světlo
    • Přidat kuželové světlo
    • Přidat bodové světlo
    • Přidat kameru
  3. Klepněte pravým tlačítkem na kameru nebo světlo a nastavte následující vlastnosti ve správci PropertyManager:
    • Cílový bod
    • Umístění kamery
    • Typ kamery
    • Zorné pole
    • Naklopení kamery
    • Zorné pole
    • Vlastnosti světla (umístění, jas, úhel kužele atd.)


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Klíčové rámečky a klíčové body
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.