Skrýt obsah

PropertyManager Bod spojení

PropertyManager Bod spojení se objeví, když vytvoříte bod spojení na tvarovce vyznačení trasy (obruba, koleno, elektrická spojka, atd.)

Výběry

Vyberte rovinu nebo plochu a bod Výběrem jednoho z následujících definujte počátek trasy:

Kulatá hrana

Kruhová hrana.

Kulatá plocha

Kruhová plocha.

Plocha nebo rovina, plus bod skici nebo vrchol

Rovina nebo plocha v místě, kde úsek trasy končí a bod skici, který definuje konec přilehlého úseku trasy.

Vytvoří se osa kolmá k rovině nebo ploše. Pokud použijete tvarovku v podsestavě trasy, segment trasy bude nasměrován podle této osy. Směr, v němž trasa opouští tvarovku, naznačuje šipka. Pokud šipka ukazuje chybným směrem, vyberte možnost Opačný směr.

Vyberte typ trasy Určuje typ materiálu trasování: Trubice, Montovaná trubka, nebo Elektro.
Pro Elektro také vyberte dílčí typ:

Závěs

Používá se pro trasy svazků vodičů, nebo kabelů.

Kabel/drát

Používá se pro trasy s jednotlivými kabely.

Instalační trubka

Používá se pro součásti jako například kolena, spojovací články a koncové tvarovky. Pomocí funkce Automaticky trasovat připojte elektrické součásti ke koncovým tvarovkám trasy instalační trubky tak, aby byla vidět cesta kabelů nebo drátů v trubce.

Aby bylo možné připevnit vodič nebo kabel ke trase instalační trubky, musí koncová tvarovka instalační trubky obsahovat místo spojení Kabelový svazek nebo Kabel/Vodič.

Plochý kabel

Pro trasy plochého kabelu.

Parametry

Nominální průměr Pro trubky nebo elektrické instalační tvarovky: Nominální průměr čela. Tato kóta odpovídá kótě NominálníPrůměr@SkicaFiltrů v trubkových či rourových dílech. Pokud má tvarovka pouze jednu konfiguraci, můžete:
  • Zadejte hodnotu.
  • klepnout na Vybrat trubku (nebo Vybrat rouru), potom vyhledat trubku nebo rouru a vybrat konfiguraci, která má používat nominální průměr.

Pokud má tvarovka několik konfigurací, v konfigurační tabulce určete průměry, pomocí záhlaví sloupce Průměr@BodS<n>.

Pro elektro spojky: K výpočtu přibližné velikosti trasy kabelu nebo vodiče použijte nominální průměr. Po přidání kabelů nebo vodičů do trasy můžete upravit velikost podle potřeby.

  Délka koncovky Určuje výchozí délku koncovky tak, aby přesahovala za spojku nebo tvarovku, když je vložena do trasy. Je-li hodnota nastavena na 0, bude délka koncovky 1,5 x větší než průměr trasy. Délku koncovky můžete nastavit v konfiguračních tabulkách pomocí parametru Délka koncovky@BodS<n>. V případě plochých kabelů ponechejte délku koncovky na nule, nebo nastavte její hodnotu větší než polovina šířky kabelu, aby mohly být ohyby v blízkosti konektoru vytvořeny správně.
  Minimální rovná délka (Jen pro trubice.) Určuje minimální délku rovné trubice požadované na začátku a na konci trasy. V konfiguračních tabulkách můžete nastavit minimální rovnou délku pomocí parametru MinRovnáDélka@BodS<n>.
  Úprava koncové délky (Jen pro trubice.) Určuje hodnotu pro přidání k řezné délce trubice.
V konfiguračních tabulkách můžete nastavit úpravu koncové délky pomocí parametru ÚpravaKoncovéDélky@BodS<n>. Na níže uvedeném příkladu, přizpůsobení délky konce umožňuje výrobci uchytit trubici během ohýbání. Po ohnutí je trubice uříznuta v bodě spojení, aby na konec trasy mohla být přidána tvarovka.


  Název pole specifikace (Jen pro trubky a trubice.) Filtruje možnosti součástí pro vazby s vhodnými specifikacemi. Volitelné pole v konfigurační tabulce, určené pro díly s více konfiguracemi.
  Hodnota specifikace (Jen pro trubky a trubice.) Pokud má tvarovka pouze jednu konfiguraci, zadejte hodnotu přidruženou k poli Název pole specifikace. Pokud má tvarovka několik konfigurací, v konfigurační tabulce určete hodnoty, pomocí záhlaví sloupce Specifikace@BodS<n>.
  ID portu (Jen pro trubky a trubice.) Určuje porty trasování zařízení používané, když definujete sestavu trasování ze souboru P&ID. Porty trasování zařízení určují spojení trasování. Bez ID portu SolidWorks spojí zařízení z portu s nejbližším průměrem.
  Dodatečná interní délka vodiče (Jen pro elektro.) Určuje hodnotu přidanou k řezné délce kabelu, aby bylo započítáno odstranění izolace, ukončení atd.
K řezné délce kabelu můžete také přidat procenta prověšení zadáním v Možnostech trasování. Spočítaná řezná délka kabelu vzroste na základě procenta prověšení, aby bylo zahrnuto prověšení, kličky atd, které se mohou vyskytnout při skutečné instalaci.
  ID 2D schématického čepu

W

(Jen pro plochý kabel.) Nastaví šířku kabelu.

T

(Jen pro plochý kabel.) Nastaví tloušťku kabelu.

Vybrat kabel

(Jen pro plochý kabel.) Nastaví Š a T výběrem plochého kabelu z knihovny kabelů/vodičů.

Zarovnání

(Jen pro plochý kabel.) Určuje hranu, podle které se má zarovnat šířka kabelu.

Přepnout umístění čepu1

(Jen pro plochý kabel.) Přepne stranu přiřazenou jako strana Čep1, jak je zobrazeno v náhledu. V sestavě kabelu je umístění položky Čep1 znázorněno červeným pruhem podél kabelu.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   PropertyManager Bod spojení
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.