İçindekiler'i Gizle

Tasarım Etütleri

Tasarımınızın belirli senaryolarını optimize etmek ya da değerlendirmek için bir Tasarım Etüdü oluşturun. Tasarım Etüdü; Optimizasyon ve Değerlendirme etütleri için bir tektip iş akışı sunar.

Güncellenen gövdeleri ve farklı yinelemelerin veya senaryoların hesaplanan sonuçlarını, Sonuç Görünümü sekmesinde ilgili sütunları seçerek grafiklendirebilirsiniz.

Bir tasarım etüdünü kullanarak birçok problemin üstesinden gelebilirsiniz. Şunları yapabilirsiniz:

  • Herhangi bir simülasyon parametresini kullanarak ya da global değişkeni sürerek birden çok değişken tanımlama.
  • Sensörleri kullanarak birden çok sınırlandırma tanımlama.
  • Sensörleri kullanarak birden çok hedef tanımlama.
  • Simulation sonuçları olmadan modelleri analiz etme. Örneğin, değişkenler, yoğunluk ve model ölçümlendirmeleri ve sınırlandırma, hacim ile bir montajın kütlesini en aza indirebilirsiniz.
  • Gövdelerin bir değişken olarak farklı malzemeleri kullanmasını ayarlayan bir parametre tanımlayarak tasarım seçimlerini değerlendirme.
Bir Tasarım etüdü oluşturmak için:
  • Simulation Danışmanı'ndaki (Simulation CommandManager) aşağı oka tıklayın ve Yeni Etüd'ü seçin. Tip altında Tasarım Etüdü öğesine tıklayın veya
  • Ekle > Tasarım Etüdü > Ekle öğesine tıklayın veya
  • Etüt sekmesine sağ tıklayıp Yeni Tasarım Etüdü Oluştur öğesine tıklayın.

Grafik alanının altında bir Tasarım Etüdü sekmesi görünür.

SOLIDWORKS lisansınıza ve bir Değerlendirme etüdü veya Optimizasyon etüdü yürütüyor olmanıza göre Tasarım Etütlerinde kullanmanız için değişik sensörler bulunur.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Tasarım Etütleri
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2017 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.