Skrýt obsah

Prostředí a osvětlení

Prostředí a schémata osvětlení jsou úzce propojeny. Osvětlení funguje v softwaru SOLIDWORKS jinak než ve PhotoView 360.

Zdroje osvětlení prostředí

Osvětlení prostředí v aplikaci SOLIDWORKS pochází z okolních a směrových světel. Osvětlení ve PhotoView 360 pochází z primárního osvětlení aplikace PhotoView 360 (prostředí scény). Prostředí scény je obrázek s vysokým dynamickým rozsahem (HDR, High Dynamic Range), který obklopuje sféricky prostředí a vytváří realistické světlo a odrazy. Osvětlení PhotoView 360 je viditelné pouze při náhledu, nebo když vytváříte konečné rendrování modelu. Okolní a směrová světla ze scén SOLIDWORKS napodobuje primární osvětlení PhotoView 360 .

Osvělení prostředí pochází z těchto zdrojů:

Viditelné v Typ světla
Grafika SOLIDWORKS Open GL a RealView Okolní, bodová, kuželová a směrová světla a sluneční světlo.
PhotoView 360 Primární osvětlení PhotoView 360, bodová, kuželová a směrová světla a sluneční světlo.

Když pro svůj model aplikujete nové prostředí, okolní a směrová světla se v aplikaci SOLIDWORKS automaticky aktualizují a v nástroji PhotoView 360 se automaticky aktualizuje primární osvětlení PhotoView 360. Protože jsou světla viditelná v SOLIDWORKS i ve PhotoView, každé bodové, kuželové a směrové světlo se objeví ve  světlech SOLIDWORKS i ve světlech PhotoView 360 .

Kromě ovladačů bodových, kuželových a směrových světel, můžete ovládat primární osvětlení PhotoView 360, když je PhotoView aktivní. Tyto ovládací prvky jsou dostupné ve správci PropertyManager Scéna na záložce Osvětlení PhotoView 360. Klepněte pravým tlačítkem myši na položku Primární osvětlení PhotoView 360 a klepněte na Upravit primární osvětlení PhotoView 360.

Úpravy osvětlení

Do aplikací SOLIDWORKS i PhotoView 360 můžete přidat bodová, kuželová a směrová světla a sluneční světlo. Když přidáte světlo, je ve výchozím nastavení v nástroji PhotoView 360 vypnuto a v aplikaci SOLIDWORKS zapnuto. Nejlepší způsob, jak osvětlit model v PhotoView, je použít primární osvětlení PhotoView 360.

Ukládání prostředí

Při uložení prostředí se také uloží veškerá aktuálně používaná bodová, kuželová a směrová světla. Když aplikujete nové prostředí, jsou všechna světla nahrazena schématem osvětlení nového prostředí. Tyto pravidla lze změnit výběrem možnosti osvětlení Zachovat světlo při změně prostředí, která je dostupná v PropertyManagerech pro směrová, kuželová a bodová světla.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Prostředí a osvětlení
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.