Vymezovací rámeček v sestavách

Můžete vytvořit vymezovací rámeček v sestavě, která obsahuje geometrii. Vymezovací rámeček se vypočítává stejnými metodami jako vymezovací rámeček na úrovni dílu.

Sestava může obsahovat pouze jednu funkci Vymezovací rámeček . Ve stromu FeatureManager® můžete kliknout pravým tlačítkem na vymezovací rámeček a poté na příkaz Skrýt, Zobrazit, Potlačit nebo Uvolnit.

Skici vymezovacího rámečku na úrovni součásti na grafické ploše jsou označeny různými barvami:
Vymezovací rámeček na nejvyšší úrovni sestavy Šedý
Vymezovací rámeček podsestavy Modrý
Vymezovací rámeček dílu Oranžový

Chcete-li zobrazit vymezovací rámeček, klikněte na Zobrazit > Skrýt/Zobrazit > Vymezovací rámeček.

Chcete-li zobrazit vlastnosti vymezovacího rámečku, přejeďte nad Vymezovací rámeček ve stromu FeatureManager nebo klikněte na možnosti Soubor > Vlastnosti > Hodnoty specifické pro konfiguraci . Hodnoty jsou vypsány pro délku, šířku, tloušťku a objem vymezovacího rámečku.

Výpočty vymezovacího rámečku

Výpočty vymezovacího rámečku obsahují plochy a těla SpeedPak, ale neobsahují zdvojenou grafiku SpeedPak. Po vytvoření funkce vymezovacího rámečku můžete vložit podsestavu SpeedPak nebo změnit stávající součást v sestavě na SpeedPak.

V aktivní sestavě nedochází k dynamické aktualizaci výpočtů vymezovacího rámečku při změnách v sestavě. Je-li potřeba provést přepočet, vedle funkce vymezovacího rámečku se zobrazí ikona Obnovit . Pravým tlačítkem myši klikněte na Vymezovací rámeček a kliknutím na příkaz Aktualizovat proveďte obnovení.

Čas nutný k výpočtu funkce vymezovacího rámečku se zobrazí ve Zprávě o obnovení sestavy. Chcete-li tuto zprávu otevřít, klikněte na možnost Nástroje > Vyhodnotit > Vyhodnocení výkonnosti a rozbalte oddíl Výkonnost obnovení.