Skrýt obsah

Elektrické konektory

Můžete používat díly elektrických konektorů, které jsou součástí softwaru, nebo si vytvořit vlastní díly. Vytvořte konektory podle těchto kroků.

Body spojení pro elektrické konektory

Bod spojení je bod na elektrickém konektoru, ve kterém začíná nebo končí kabel. U elektrických konektorů je vyžadováno, aby měly alespoň jeden bod spojení s typem trasy nastaveným v položce Elektrická. Tím je díl definován jako elektrický konektor a poskytuje informaci o trase.

V konektorech s několika čepy existují dva způsoby definování bodů spojení:

  • Můžete použít jeden bod spojení jako reprezentaci všech čepů konektoru a trasovat všechny kabely/vodiče do tohoto bodu. Data o připojení čepů jsou interní.
  • Nebo můžete každý čep modelovat jednotlivě a použít jiný bod spojení pro každý čep. Potom můžete jednotlivé vodiče trasovat ke každému čepu. Toto byste měli provést jen pokud je to naprosto nezbytné, protože to přidává na komplexitě modelu.

Vytváření elektrických konektorů

  1. Vytvořte model spojky.
  2. Přidejte vazební reference potřebné k umístění konektoru v sestavě.
  3. Vytvořte bod skici, který bude sloužit k umístění bodu styku.
    1. Přidejte kóty a vztahy podle potřeby a ujistěte se, že umístění bodu je plně určené.
    2. Umístěte bod do polohy, kde chcete mít začátek nebo konec kabelu.
  4. Klepněte na Vytvořit bod spojení(panel nástrojů Vyznačení trasy) a proveďte výběry ve správci PropertyManager Bod spojení.

Umisťování elektrických spojek

Elektro spojky můžete umístit buď do sestavy nejvyšší úrovně, nebo do podsestavy trasy. Umístění spojek závisí na sestavení hardwaru.

Hlavní sestava

Chcete-li vložit spojky do hlavní sestavy, ujistěte se, že možnost Automaticky vyznačit trasu na vložených přírubách/spojkách není vybrána v Možnostech vyznačení trasy.

Pokud jsou při instalaci kabelového svazku ke spojce připojeny nezakončené kabely, je lepší spojku vložit do sestavy nejvyšší úrovně než do podsestavy trasy.

Spojka není zobrazena na výkresu kabelového svazku, nebo v kusovníku.

Pokud importujete seznam od-do, program zaznamená spojky, které již existují v hlavní sestavě, a nevloží do podsestavy trasy duplicitní spojky.

Podsestava trasy

Chcete-li umístit spojky do podsestavy trasy ručně, ujistěte se, že možnost Automaticky vyznačit trasu na vložených přírubách/spojkách je vybrána v Možnostech vyznačení trasy.

Pokud je spojka zatavená do kabelového svazku během jeho výroby, měli byste umístit spojku do podsestavy trasy.

Spojka je zobrazena na výkresu kabelového svazku a v kusovníku.

Pokud importujete seznam od-do a spojky nejsou součástí hlavní sestavy, program automaticky umístí spojky do podsestavy.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Elektrické konektory
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.