Skrýt obsah

Předpoklady pro elektrické trasování

Než začnete pracovat s podsestavou trasy, připravte si následující:

  • Dokumenty dílů, které potřebujete pro sestavu kabeláže. Uložte tyto dokumenty dílů do Knihovny trasování.
    • Součásti elektro (jako spojky, svorkovnice a koncovky). Další informace o tom, jak označit díl jako součást elektro, viz Elektrické konektory.
    • Vybavení pro trasování (svorky, kabelové úchytky, podpěry atd.). (Volitelná) Chcete-li zapnout automatické trasování vybavením, jsou další informace o tvorbě těchto dílů k dispozici v části Kabelové svorky.
  • Knihovna kabelů/vodičů. (Volitelná) Tento soubor definuje atributy kabelů a vodičů, např. specifikační číslo, velikost, barvu či popis. Knihovnu kabelů/vodičů budete potřebovat, pokud chcete trase přiřadit elektro atributy.
  • Knihovna součástí. (Volitelná) Tento soubor odkazuje součásti v seznamu od-do na dokumenty dílů SolidWorks pro tyto součásti. Knihovnu součástí budete potřebovat, když chcete importovat data součástí pomocí seznamu od-do.
  • Seznam od-do. (Volitelný) Tento soubor určuje data součástí a spojů v trase. Seznam Od-do můžete vytvořit ručně nebo pomocí programu pro tvorbu diagramů od jiného výrobce, který vytvoří data elektrických přípojek.
  • Hlavní sestava se součástmi pro připojení (nástroje, motory, napájecí zdroje apod.). Můžete také přidat jakékoliv další součásti potřebné pro určení trasy kabelu, jako například překážky, kterým se musí vyhnout. Umístěte pevné součásti pomocí vazeb, kót nebo vztahů ve skice rozvržení a sestavu uložte. Je také možné vytvořit podsestavu trasy kabelu v nové prázdné hlavní sestavě.
Vyberte nebo zrušte výběr následujících Možností vyznačení trasy:
  • Vytvořit trasu přetažením spojky/příruby. Vytvoří novou podsestavu trasy a zahájí trasu, když do sestavy přetáhnete součást trasy (například přírubu nebo tvarovku). Příruba nebo tvarovka se stanou součástí nové podsestavy trasy. Zrušením výběru této možnosti se příruba nebo tvarovka stanou součástí hlavní sestavy.
  • Automaticky trasovat při přetažení svorek. Vytvoří splajn z aktuálního konce trasy a skrz přetahovací svorku, když je svorka umístěna do trasy. Zrušte výběr této možnosti, chcete-li vložit svorky jako součásti hlavní sestavy.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Předpoklady pro elektrické trasování
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.