Skrýt obsah

Zahájení trasy, jsou-li tvarovky součástmi podsestavy trasy

Vytvoření trasy trubky nebo roury, když jsou tvarovky součástí podsestavy trasy:

  1. Ujistěte se, že je v dialogu Možnosti vyznačení trasy vybrána možnost Automaticky vyznačit trasu na vložených přírubách/spojkách.
  2. Vložte přírubu nebo jinou koncovou tvarovku do hlavní sestavy klepnutím na Vložit součást (panel nástrojů Sestava) nebo přetažením z Knihovny návrhů, aplikace Průzkumník souborů, otevřeného okna dílu nebo aplikace Průzkumník Windows.

    Knihovna návrhů se otevře na odpovídající složce, pokud klepnete na jednu z následujících ikon:

    • Začít přetaženímTool_StartByDragDrop_Piping.gif(panel nástrojů Potrubí).
    • Začít přetaženímTool_CreateRouteByDragAndDrop_FlexibleTubing.gif(panel nástrojů Ohebné trubky).

  3. Nastavte možnosti ve PropertyManager Vlastnosti trasy, potom klepněte na PM_OK.gif.

    Program provede následující:

    • V nové podsestavě trasy se otevře 3D skica.
    • Vytvoří se podsestava nové trasy a objeví se ve stromu správce FeatureManager jako [Trubka<n> nebo Trubice<n>-<název_sestavy>].
    • Zobrazí se koncovka trubky nebo trubice vycházející z příruby nebo tvarovky, kterou jste právě vložili.

  4. Vytvořte trasu potrubí pomocí nástroje Přímka Tool_Line_Sketch.gif (panel nástrojů Skica). Pro ohebné trubky lze také použít Splajn Tool_Spline_Sketch.gif (panel nástrojů Skica). Klepnutím na klávesu Tab přepnete mezi rovinami skici. Další tipy pro práci se 3D skicami viz Vizualizace 3D prostoru.

    Není zapotřebí vazeb nebo vazeb ve skice mezi součástmi v podsestavě trasy, protože velikosti a umístění jsou řízeny 3D skicou. Každá součást v podsestavě trasy je parametricky souvislá s 3D skicou. Pokud skicu jakkoli změníte, trubky, trubice a tvarovky jsou automaticky aktualizovány. Informace o navázání koncových tvarovek viz Vazby v podsestavách trasování.

  5. Podle potřeby přidejte tvarovky.
  6. Ukončete skicu.
Ve stromu správce FeatureManager podsestavy trasy se zobrazí následující:
  • Složka Součásti FM_folder.gif obsahující lemy a tvarovky umístěné na trase. Pokud je nutné použít Vlastní kolenové tvarovky, úseky skici jsou zvýrazněny a všechny jejich kóty jsou zobrazeny. Můžete zvolit alternativní tvarovku, vytvořit vlastní tvarovku nebo vytvořit na trubce či trubici ohyb.
  • Složka Díly trasyFM_folder.gif obsahující trubku nebo trubici, které byly vytvořeny jako virtuální součást během ukončení skici.
    • Pro trubky jsou vytvořeny konfigurace pro každou délku v aktuální trase.
    • Pro trubice je vytvořen samostatný soubor dílu pro každý úsek trubice v trase (pokud jste ve správci PropertyManager Možnosti trasy nevybrali Vícetělový díl).
  • Prvek TrasaFM_Icon_Piping_Route.gifobsahující 3D skicu definující dráhu trasy. 3D skica je parametricky souvislá se součástmi v podsestavě trasy. Pokud přesunete součást, díly trasy se automaticky aktualizují.
Klepnutím na Upravit trasuTool_EditExistingPipingRoute_Piping.gif (panel nástrojů Potrubí) nebo Upravit trasuTool_EditExistingFlexTubeRoute_FlexibleTubing.gif (panel nástrojů Ohebná trubice) upravte stávající trasu.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Zahájení trasy, jsou-li tvarovky součástmi podsestavy trasy
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.