Skrýt obsah

Vytvoření základního plechu

Základní plech je první prvek nového plechového dílu.

Když si do dílu SolidWorks přidáte základní plech, tento díl se označí jako plechový díl. Tam, kde je to potřeba, se přidají ohyby a ve stromu FeatureManageru se objeví prvky specifické pro plechové díly.

Prvek Základní plech se vytváří ze skici. Skica může mít libovolný z následujících obrysů:
Jednoduchá otevřená Jednoduché otevřené obrysy můžete použít pro prvky vzniklé vysunutím, díly vzniklé otočením, dráhy, vodicí křivky a plechové díly. Typické otevřené obrysy jsou skicovány u čar a ostatních entit skici.
Splajny jsou neplatné entity skici pro plechové díly s otevřenými obrysy.

sketch_contour_open.gifsketch_contour_open2.gif

Jednoduchá zavřená Jednoduché zavřené obrysy můžete použít pro prvky vzniklé vysunutím, díly vzniklé otočením, dráhy, vodicí křivky a plechové díly. Typické zavřené obrysy jsou skicovány u kružnic, čtverců, zavřených splajnů a jiných zavřených geometrických tvarů.
Vícenásobná zanořená uzavřená Vícenásobné, obsažené a zavřené obrysy můžete použít pro prvky vzniklé vysunutím, díly vzniklé otočením a plechové díly. Existuje-li více obrysů, jeden z nich musí obsahovat ostatní. Pomocí funkce Výběr obrysu pointer_contour_select.gif v okně PropertyManager můžete vybrat jeden nebo více obrysů a převést je na prvky.

Typické vícenásobné, obsažené a zavřené obrysy jsou skicovány u kružnic, obdélníků a jiných zavřených geometrických tvarů.
sketch_contour_multiple.gif

Vícenásobné, obsažené a uzavřené obrysy mohou také být rozpojeny. Typické vícenásobné, rozpojené a zavřené obrysy jsou skicovány u kružnic, obdélníků a jiných zavřených geometrických tvarů.
sketch_contour_disjoint.gif

Tloušťka a poloměr ohybu prvku Základní plech budou výchozími hodnotami pro ostatní prvky plechových dílů.

Vytvoření prvku Základní plech:

  1. Vytvořte skicu, která bude splňovat výše uvedené požadavky. Můžete také případně vybrat prvek Základní plech ještě před vytvořením skici (ale až poté, co vyberete rovinu). Když si vyberete prvek Základní plech, otevře se na rovině skica.
    base_flange_sketch.png
  2. Klepněte na Základní plech/ouško Tool_Base_Flange_Tab_Sheet_Metal.gif na panelu nástrojů Plechový díl, nebo klepněte na Vložit > Plechový díl > Základní plech .
    base_flange_preview.png

    Ovládací prvky ve správci PropertyManager Základní plech se aktualizují podle vaší skici. U skici s jedním uzavřeným profilem se například neobjeví pole Směr č. 1 a Směr č. 2.

  3. Je-li potřeba, nastavte pro Směr č. 1Směr č. 2 parametry pro UkončeníHloubkuPM_distance1.gif.

    Některá pole, která akceptují číselné hodnoty, umožňují vytvořit rovnici zadáním znaku = (rovnítko) a výběrem globálních proměnných, funkcí a vlastností souboru z rozevíracího seznamu. Viz. Přímé zadávání rovnic.

  4. V nabídce Parametry plechového dílu:
    1. Nastavte hodnotu pro TloušťkuPM_thickness.gif, která bude udávat tloušťku plechového dílu.
    2. Výběrem políčka Obrátit směr přidáte tloušťku skici v opačném směru.
    3. Zadejte hodnotu pro Poloměr ohybuPM_fillet_radius.gif.
  5. V položce Přídavek na ohyb vyberte typ přídavku na ohyb.
    1. Pokud jste si vybrali K-Factor,Přídavek na ohyb nebo Zkrácení ohybu, zadejte hodnotu.
    2. Pokud jste vybrali možnost Tabulka ohybů nebo Výpočet ohybu, vyberte tabulku ze seznamu nebo klepněte na Procházet a najděte soubor tabulky.
  6. V položce Automatické odlehčení vyberte typ odlehčení. Pokud vyberete možnost Obdélníkové nebo Oválné, proveďte jeden z následujících úkonů:
    • Vyberte Použít poměr odlehčení a nastavte hodnotu pro Poměr.
    • Zrušte výběr políčka Použít poměr odlehčení a nastavte hodnotu pro Šířku odlehčeníPM_sheetmtl_relief_width.gifHloubku OdlehčeníPM_sheetmtl_relief_depth.gif.
  7. Klepněte na PM_OK.gif.
    base_flange_done.png


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Vytvoření základního plechu
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.