İçindekiler'i Gizle

SOLIDWORKS Plastics'ten Kalıp İçi Gerilimleri İçe Aktarma

SOLIDWORKS Plastics Premium'da paketleme işlemini (Akış + Paketleme) çalıştırdıktan sonra kalıp içi artık gerilimleri ve sıcaklık verilerini Simulation'da okunabilecek ikili formatta bir dosyaya (*.POE) dışa aktarabilirsiniz.

Plastik parçalar için enjeksiyon kalıplama sırasında maruz kalınan sıcaklıkların oda sıcaklığına gelme sürecini simüle ederek son artık gerilimleri ve plastik parçanın deforme durumunu hesaplayabilirsiniz.

  1. SOLIDWORKS Plastics Premium'da:
    1. Artık gerilimlerin hesaplandığı Akış+Paketleme analizini tamamlayın.
      Paket Ayarı PropertyManager'da Artık Gerilim Hesaplaması öğesini seçin.
    2. Kalıp içi artık gerilimleri ikili dosya formatında (*.POE) verin.
      İkili dosyada şu bilgiler saklanır:
      • Orijinal meshin düğüm koordinatları ve eleman bağlantısı
      • Sıcaklık ve kalıp içi artık gerilimler ile ilgili düğüm değerleri (üç normal, üç kesim gerilimi bileşeni)
      • Malzeme özellikleri
      Ver PropertyManager'ında, Tip altında SOLIDWORKS Simulation ve Kalıp İçi Artık Gerilim öğesini seçin.
  2. Doğrusal Olmayan bir Statik Simülasyon etüdü oluşturun.
  3. Simülasyon etüt ağacında:
    1. Dış Yükler öğesine sağ tıklayın ve Kalıp İçi Artık Gerilimler In-mold stresses.png öğesini seçin.
    2. SOLIDWORKS Plastics'ten kalıp içi gerilimleri al öğesini seçip *.POE dosyasının bulunduğu konuma gidin.
      SOLIDWORKS Plastics'te parça için malzeme atanmışsa SOLIDWORKS Plastics'ten malzemeyi dahil et seçeneği varsayılan olarak seçilidir. Farklı bir malzeme uygulamak için bu seçeneğin işaretini kaldırın ve SOLIDWORKS Malzemesi veritabanından bir malzeme seçin.
    3. Tamam öğesine tıklayın.
    4. Doğrusal olmayan etüdü meshleyip çalıştırın.
      Soğutma sonrası analizi yapıyorsanız Çözüm iletişim kutusunda Çözüm sekmesinde Analizi yeniden başlatmak için verileri kaydet öğesini seçin.

    Analiz tamamlandıktan sonra, tamamen soğuyan parçanın son artık gerilimleri ve deforme şekli için grafik oluşturabilirsiniz.

    Oda sıcaklığı Sıfır gerinimde referans sıcaklık (Akış/Termal Etkileri sekmesi) içerisinde tanımlanır.

    Parçanın son deforme şekli (t = 1 sn sözde zaman noktasında) hem kalıp içi artık gerilimlerin (t = 0 sözde zaman noktasında) hem de sönüm termal gerilimlerinin (t = 1 sn zaman noktasında) etkisini göz önünde bulundurur.

  • Çözücü, *.POE dosyasında saklanan düğüm ve eleman bağlantısı bilgilerini dahili olarak Simülasyon'da yeni oluşturulan meshe eşler.
  • SOLIDWORKS Plastics Premium'dan sadece, katı elemanlarla mesh'lenen ve doğrusal elastik izotropik malzeme kullanan tek bir parça için veri içe aktarabilirsiniz.
  • Analizi çalıştırmak için fikstür eklemenize gerek yoktur. Doğrusal olmayan çözücü, parçayı stabilize etmek ve sertlik tekilliklerini çözmek için dahili olarak yumuşak yaylar ekler. Alttaki malzeme özelliklerine bağlı büyüklüklerle sertlik matrisinin diyagonal koşullarına yumuşak yaylar uygulanır.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   SOLIDWORKS Plastics'ten Kalıp İçi Gerilimleri İçe Aktarma
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2017 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.