Skrýt obsah

PropertyManager Konstrukční prvek

Jak otevřít správce PropertyManager Konstrukční prvek:

Přidejte nebo upravte konstrukční prvek ve svařovaném dílu.

Pro Konstrukční prvek můžete nastavit výchozí barvu v nabídce možností zobrazení modelu.

Výběry

Zadejte profil konstrukčních prvků – vyberte normu, typ a velikost.

Standard Vyberte iso,, ANSI Palcový nebo dříve určenou vlastní normu.
Typ Vyberte Typ profilu jako například jekl nebo čtyřhrannou trubku.
Ukázkové typy profilů:

weldments_profile_01.gif
L profil

weldments_profile_03.gif
trubka obdélníkového průřezu

weldments_profile_02.gif
roura

weldments_profile_04.gif
nosník c
Velikost Vyberte Profil, jako například 20 x 20 x 3.
Další svařovací profily jsou k dispozici na záložce Knihovna návrhů tab_Design_Library.gif. V části Obsah SOLIDWORKS Open_in_SW.gif, ve složce Svařování klepněte se stisknutou klávesou Ctrl na položky souborů .zip, které chcete stáhnout.
Sloučit těla úseků oblouků (Jen pro zakřívené entity.) Výběrem slučte těla úseků oblouků s přilehlými těly v profilu. Odstraňte výběr této možnosti, chcete-li pro každou zakřivenou entitu vytvořit oddělené tělo. Úsek oblouku a přilehlá těla musí být tečné, aby se mohly sloučit.
 
weldment_curve_01.gif weldment_curve_02.gif
Vybrané

Jeden konstrukční prvek, jedno objemové tělo.

Výběr možnosti zrušen

Jeden konstrukční prvek, pět objemových těl.

Skupiny V nabídce Nastavením vyberte skupinu, kterou chcete konfigurovat.

Software SOLIDWORKS zobrazí vybranou skupinu jinou barvou. Zastavíte-li ukazatel myši nad členem skupiny v grafické ploše, zobrazí se místní popis s označením skupiny.

Nová skupina Vytvoří novou skupinu v tomto konstrukčním prvku.

Nastavení

Pro konfiguraci vybrané skupiny:

  Úseky trasy Zobrazuje v seznamu segmenty ve skupině.
  Použít zpracování rohu (K dispozici jen pro přiléhající skupiny.) Definuje způsob, jakým oříznout segmenty skupiny, když se protínají na rozích. Můžete zrušit výběr možnosti Použít zpracování rohu a určit zpracování rohu později (například při oříznutí strukturálních prvků). Můžete také upravit zpracování rohu, což vám umožní určit zpracování více rohů pro skupinu.
weldment_cornertype_endmiter.gif weldment_cornertype_endbutt1.gif weldment_cornertype_endbutt2.gif
Ukončení – pokosPM_weldments_corner_miter.gif Koncový styk1PM_weldments_corner_butt_h.gif Koncový styk2PM_weldments_corner_butt_v.gif
  Sloučit okrajová oříznutá těla (K dispozici, když vyberete Použít zpracování rohu a klepnete na Ukončení – pokosPM_weldments_corner_miter.gif.) Zkombinuje těla prvků svařování tak, aby se délka výsledného těla prvku svařování v tabulce přířezů rovnala součtu maximálních délek nerozřezaných těl prvků svařování.
PM_weldment_gap1.gif Mezera mezi spojenými úseky ve stejné skupině (K dispozici jen pro přiléhající skupiny.) Určete mezeru svaru na rozích segmentů ve stejné skupině.
PM_weldment_gap2.gif Mezera mezi různými úseky skupiny Určete mezeru svaru, kde zakončení segmentů této skupiny přiléhají k segmentům jiné skupiny.
   
Určování mezery svaru zkracuje délky segmentu, jak se objeví v tabulce řezů, a zachovává celkový rozsah každého segmentu.
  Povolit výstupek Umožňuje konstrukčnímu prvku prodloužit délku skici. Tato možnost se používá, když se jeden konstrukční prvek (A) používá k oříznutí druhého konstrukčního prvku (B), ale A úplně neořízne B. Umožňuje části B, která není oříznuta A, aby byla prodloužena na délku skici.
  Zrcadlení profilu Obraťte profil skupiny okolo její vodorovné osy, nebo okolo svislé osy.
  Zarovnání Zarovná osu profilu skupiny s jakýmkoliv vybraným vektorem (hranou, konstrukční čárou, atd.). Vyberte, která osa profilu se má zarovnat:
  • Vodorovná osa
  • Svislá osa
PM_angle.gif Úhel rotace Otočí strukturální prvek a nastavený počet stupňů.
  Umístit profil Přiblíží na profil, abyste mohli změnit jeho body průniku vzhledem k úseku skici. Výchozí bod průniku je počátek skici.

Konfigurace

Vyberte konfigurace, na které chcete použít profil:
  • Tato konfigurace
  • Všechny konfigurace
  • Upřesnit konfigurace


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   PropertyManager Konstrukční prvek
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.