Skrýt obsah

Vizualizace vlastností Sustainability

Vizualizace sestavy vám pomůže zaměřit se na součásti, které nejvíce ovlivňují dopad sestavy na životní prostředí.

SOLIDWORKS Sustainability hodnotí dopady návrhu na životní prostředí po celou dobu životnosti produktu. Ve Vizualizaci sestavy lze seřadit součásti podle vlastností Sustainability, které se týkají například spotřeby energie a znečištění vzduchu. Na základě hodnoty určité vlastnosti můžete součástem přiřadit barvy k usnadnění vizualizace relativního dopadu různých součástí na životní prostředí.

Abyste měli přístup ke vlastnostem Sustainability ve Vizualizaci sestavy, musíte mít nainstalovanou aplikaci SOLIDWORKS Sustainability (ne jen SustainabilityXpress).

Seřazení a vizualizace vlastností Sustainability:

  1. V sestavě klikněte na ikonu Sustainability (panel nástrojů Nástroje nebo záložka Ohodnotit v CommandManageru) nebo na nabídku Nástroje > Aplikace SOLIDWORKS > Sustainability .
  2. V podokně úloh Sustainability přiřaďte materiály a jiné vlastnosti a klepněte na Zobrazit výsledky.
  3. Klepněte na možnost Vizualizace sestavy (panel nástrojů Nástroje nebo záložka Ohodnotit v nástroji CommandManager) nebo na Nástroje > Vizualizace sestavy .

    Záložka Vizualizace sestavy se zobrazí v podokně FeatureManager.

  4. Na záložce Vizualizace sestavy klepněte na šipku napravo od záhlaví sloupce a pak na Více.
  5. V dialogovém okně Vlastní sloupec:
    1. V poli Vlastnosti vyberte vlastnost Sustainability (např. Sustainability-Uhlík celkem).
    2. Klepněte na OK.

    Vybraná vlastnost se zobrazí nahoře ve sloupci třídící vlastnosti.

    Klepnutím na záhlaví sloupce seřadíte součásti podle dané vlastnosti. Při opětném klepnutí dojde k seřazení v opačném pořadí.

  6. Přiřazení barev součástem na základě hodnoty vlastnosti:
    1. Na levé straně podokna klepnutím na svislý pruh zapněte barevné spektrum.

    2. Chcete-li změnit barvu posuvníku, klepněte pravým tlačítkem, vyberte Změnit barvu a vyberte barvu. Můžete například změnit barvu dolního posuvníku a naznačit tak, že součásti v dolní části seznamu jsou šetrnější k životnímu prostředí.

    V jednom kroku lze poklepat na posuvník, zapnout tak barvu a získat přístup k paletě barev.



    Hodnota vlastnosti sestavy v Podokně úloh Sustainability může být vyšší než součet hodnot součástí v podokně Vizualizace sestavy. Důvodem rozdílu je to, že hodnota pro sestavu může zahrnovat další faktory, jako například dopravu z výrobního podniku k zákazníkovi a spotřebu energie po dobu životnosti sestavy.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Vizualizace vlastností Sustainability
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.