3DEXPERIENCE Platform ve SOLIDWORKS İçin 3DEXPERIENCE Connector İçin Temel Terimler

Pusula

Pusula , 3DEXPERIENCE Platform'a açılan kapıdır. Platformdaki rollere ve uygulamalara erişmenizi sağlar.

Rol

Roller, belirli bir iş için faydalı olan seçili bir uygulama ve hizmet grubunu kullanmanıza olanak tanır. Birden fazla rolünüz olabilir ve yöneticiniz sizin için özel bir rol oluşturabilir.

SOLIDWORKS için 3DEXPERIENCE Connector kullanıcısı olarak Collaborative Designer for SOLIDWORKS rolüne atandınız. Bu rol şunları yapmanızı sağlar:
  • Platformda bulunan collaborative space'lerde dosya arama, depolama ve dosyaları yönetme
  • Dosyaları ekip üyeleriyle paylaşma ve ürün yaşam döngüsü yönetim özelliklerini kullanarak iş birliği yapma
  • 3DEXPERIENCE Marketplace gibi ek uygulamalara ve hizmetlere erişme
.

3DEXPERIENCE Platform ile çalışan tüm SOLIDWORKS kullanıcıları, aynı zamanda Collaborative Business Innovator ve Collaborative Industry Innovator rollerine atanır. Bu roller 3DSpace, 3DSearch, 3DDrive ve 3DPlay uygulamalarının yanı sıra iş akışınızı yönetmenize yardımcı olacak diğer uygulamalara erişimi içerir. 3DPlay, eDrawings yerine kullanılabilen gelişmiş bir araçtır.

Ortak Alanlar

Collaborative space, 3DEXPERIENCE Platform'da dosyaları depolayıp yönetebileceğiniz ve ekip üyeleriyle iş birliği yapmak için sürüm denetimi özelliklerini kullanabileceğiniz güvenli bir alandır. Collaborative space'ler, projeler ve içerik kütüphaneleri için dosyaları yönetebilir. Birden fazla collaborative space'e erişebilirsiniz.

Collaborative space sahipleri ve yöneticileri, bu alanlara üye ekleyebilir ve dosya okuma, değerlendirme, oluşturma ve düzenleme gibi eylemleri gerçekleştirme izinlerini içeren erişim rolleri atayabilir.

Belirli izinlere sahip kullanıcılar da yeni collaborative space'ler oluşturabilir, dosyaları diğer ekip üyeleri değiştiremesin diye ayırabilir ve dosyaları Çalışmada, Donduruldu veya Serbest Bırakıldı olgunluk durumları arasında hareket ettirebilir.

Fiziksel Ürün

Fiziksel bir ürün, imal edilebilen bir parçanın veya montajın konfigürasyonudur. Bir .sldprt veya .sldasm dosyasını bir collaborative space'e kaydettiğinizde her konfigürasyon, aramalarda bulabileceğiniz benzersiz parça numarasına sahip bir fiziksel ürün haline gelir.

Gösterim

Gösterim, bir parçanın veya montajın patlatılmış, düzleştirilmiş veya defeature edilmiş görünümü gibi imal edilemeyen bir konfigürasyondur. Gösterimler, 3DEXPERIENCE Platform'da ilişkilendirildikleri fiziksel ürünle aynı parça numarasına sahiptir.

CAD Ailesi ve CAD Ailesi Nesneleri

CAD ailesi, bir parçanın veya montajın bir veya daha fazla konfigürasyonudur. Birden fazla fiziksel ürün (üretilebilir konfigürasyon) içerebilir. CAD ailesi nesnesi, kök veya üst seviye konfigürasyondur. Bir CAD ailesindeki tüm fiziksel ürünleri aynı collaborative space'e kaydetmeniz gerekir.

Ayrıntılar için Dassault Systèmes Kullanıcı Yardımı'nda Pusula, Roller ve Uygulamalar Hakkında bölümüne bakın. Dassault Systèmes Kullanıcı Yardımı'na erişebilmek için 3DEXPERIENCE kimlik bilgileri gereklidir.