SOLIDWORKS Connected ile Simülasyon

Uygun 3DEXPERIENCE rolüne ve SOLIDWORKS Simulation lisanslarına erişiminize bağlı olarak SOLIDWORKS Connected ile SOLIDWORKS Simulation etütleri çalıştırabilirsiniz.

Ön koşullar

  • SOLIDWORKS Connected ile simülasyon yürütmek için 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Premium ve 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Simulation Designer rollerini etkinleştirin.
  • 3DEXPERIENCE eklentisini SOLIDWORKS'te etkinleştirin.
  • 3DEXPERIENCE ortak alanına erişim sahibi olun.

Simülasyon İşlevselliği

Aşağıdaki tablo, etkin 3DEXPERIENCE rolünüze bağlı olarak SOLIDWORKS Connected ile çalıştırabileceğiniz SOLIDWORKS Simulation etütlerini listeler.
3DEXPERIENCE Rolü Desteklenen SOLIDWORKS Simulation Etütleri
3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Standard, 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Professional veya 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Premium Etkin SOLIDWORKS Simulation lisansı (Standard, Professional veya Premium) tarafından desteklenen tüm simülasyon etütleri. Simulation eklentilerini etkinleştirmek için Platform rolü gerekmez. İstendiğinde eklentilerin seri numaralarını girmeniz gerekir.
3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Premium ve 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Simulation Designer Doğrusal statik etütler
SOLIDWORKS lisanslı Collaborative Designer for SOLIDWORKS. SOLIDWORKS lisansı aynı zamanda SOLIDWORKS Simulation lisansı (Standard, Professional veya Premium) içerir Tüm simülasyon etütleri etkin SOLIDWORKS Simulation lisansı tarafından desteklenir.

Sık Kullanılan Simülasyon İşlevsellikleri Arasındaki Farklar

Aşağıdaki tabloda, sık kullanılan simülasyon işlevleri bakımından SOLIDWORKS ile SOLIDWORKS Connected arasındaki farklılıklar özetlenmektedir.

İşlevsellik SOLIDWORKS Connected'daki Farklılıklar
Simülasyon sonuçları (*.cwr) dosyalarını kaydetme Simülasyon sonuçlarını yerel olarak veya 3DEXPERIENCE platform'a kaydedebilirsiniz. Simülasyon sonuçlarını 3DEXPERIENCE platform'a kaydetmek için simülasyon etüt ağacında aşağıdaki işlemlerden birini yapın:
  • Üst düğüme sağ tıklayın ve Sonuçları 3DEXPERIENCE'a kaydet öğesini seçin.
  • Sonuç Seçenekleri üzerine sağ tıklayın ve Sonuçları 3DEXPERIENCE'a kaydet öğesini seçin.
  • Statik - Seçenekler iletişim kutusunda Sonuçları 3DEXPERIENCE'a kaydet öğesini seçin.
  • Simülasyon yürüttükten sonra Sonuçlar seçeneğine sağ tıklayın ve Sonuçları 3DEXPERIENCE'a kaydet öğesini seçin.
  • Yeni etütler için Varsayılan Seçenekler > Çözümleyici ve Sonuçlar > Sonuçları Kaydet > 3DEXPERIENCE öğesini seçin.
Simülasyon sonuçları 3DEXPERIENCE platform'a ilişkili SOLIDWORKS modeliyle kaydedilir.

Simülasyon sonuçlarını 3DEXPERIENCE platform'a kaydetmeyi seçerseniz simülasyon etüdü düğümünün üst kısmında ve simülasyon etüdü sekmesinde simgesi görünür.

SOLIDWORKS modelleri açma 3DEXPERIENCE Platform'a kaydettiğiniz SOLIDWORKS modellerini, 3DEXPERIENCE görev panosunun üst kısmındaki arama kutusunu kullanarak arayabilir ve doğrudan SOLIDWORKS'ten yükleyebilirsiniz. 3DEXPERIENCE platform'a, SOLIDWORKS modelleriyle birlikte simülasyon sonuçları da kaydettiyseniz sonuçlar, ilişkili simülasyon etüdünü etkinleştirdiğinizde kullanılabilir hale gelir.
İlişkili SOLIDWORKS Simulation sonuçlarıyla SOLIDWORKS modellerini 3DEXPERIENCE platform'a kaydettiğinizde SOLIDWORKS geometrisi, fiziksel bir ürüne dönüşür ve simülasyon sonuçları dosyası, fiziksel ürünle ilişkili bir PLM veri tabanı nesnesi olarak kaydedilir. 3DEXPERIENCE platform'da her fiziksel ürüne benzersiz bir PLM nesnesi tanımlayıcı atanır. Simülasyon veri tabanı nesneleri, 3DEXPERIENCE platform'da ilişkili oldukları fiziksel ürünle aynı PLM tanımlayıcıya sahiptir.

Yeni İşlevsellik

Aşağıdaki tablo, yalnızca SOLIDWORKS Connected'da bulunan işlevleri özetlemektedir.

SOLIDWORKS Connected'daki İşlevsellik Tanım
3DEXPERIENCE PLM Services

3DEXPERIENCE görev panosu, SOLIDWORKS parçalarını, montajlarını ve SOLIDWORKS Simulation sonuçlarını 3DEXPERIENCE Platform'da depolamanıza ve yönetmenize olanak tanır.

Dosyalar üzerinde ürün yaşam döngüsü yönetimi (PLM) işlemleri 3DEXPERIENCE görev panosundaki MySession aracını kullanarak 3DEXPERIENCE Platform'daki dosyalarda PLM işlemleri yapabilirsiniz. Ayrıca bkz. MySession'da Temel Ürün Yaşam Döngüsü Eylemleri.
3DEXPERIENCE platform'da veri tabanı nesneleri aratma 3DEXPERIENCE görev panosunun üst kısmındaki arama kutusunu kullanarak iş birliği alanına kaydettiğiniz içeriği aratabilirsiniz. aracını da kullanabilirsiniz.
Simülasyon sonuçlarını içeren veri tabanı nesnesi ve SOLIDWORKS modeli arasındaki ilişkinin grafik temsilini görmek için 3DEXPERIENCE platform'da Relational Explorer da kullanabilirsiniz.