Skrýt obsah

Životní cyklus

Na záložce Životní cyklus správy úschovny VaultAdmin můžete zadat pravidla pro dokumenty během životního cyklu vývoje. Životní cyklus je předpokládaný život produktu od počátku do odstranění. Stavy životního cyklu definují historické fáze daného produktu.

Pojmenovat stavy

Stavy můžete pojmenovat na základě definic vašeho podniku. Každý podnik má vlastní označení pro jednotlivé stavy. Příklad: Návrh, Realizace, Schvalování, Čeká na posudek, Uvolněn, Zastaralý, Archiv.

Určit pravidla

Můžete určit uživatele, omezit opravu a určit stav na základě změny stavu. Příklad: Když dokument upraví stav ze Schvalování na Uvolněn, vlastníkem se stane manažer, nebo když je dokument se stavem Uvolněn odevzdán, dojde ke změně na první stav v daném seznamu.

Opravy

Dokumenty většinou projdou několika úrovněmi oprav v každém stavu životního cyklu.

Nastavení životního cyklu je volitelné.

Všeobecné

Zapnout cyklus Nastavte ostatní možnosti, které jsou k dispozici.
Kontrolovat přístup k dokumentům na základě stavu Umožňuje kontrolu přístupu pro určité uživatele a skupiny u každého stavu podle Pravidel pro vybrané stavy životního cyklu.
Pravidla zadaná správcem úschovny na záložce Životní cyklus správy úschovny VaultAdmin mají přednost před nastaveními pro odevzdání klienta. Pokud je zapnuto pravidlo správy úschovny VaultAdmin, změna stavu životního cyklu je při odevzdání klienta vypnuta.
Povolit vlastnictví nejnovějších oprav s přístupem pro čtení a zápis Tato možnost umožní uživatelům převzít vlastnictví dokumentu, pokud mají oprávnění pouze pro čtení v závislosti na úrovni oprav dokumentu.

Stavy životního cyklu

Vytvořte stavy životního cyklu. Příklad: Ve vývoji, PosuzovánUvolněn na trh.

  • Chcete-li vytvořit stav, klepněte na Nový stav, zadejte název v dialogovém okně a klepněte na OK. V názvech stavů se nerozlišují malá a velká písmena.
  • Chcete-li odstranit stav, vyberte jej, klepněte na Odstranit a klepnutím na OK potvrďte odstranění.
  • Chcete-li změnit pořadí stavů, zvolte jeden a klepněte na Posunout nahoru nebo Posunout dolů. Pořadí je důležité, protože určuje pokrok dokumentů životním cyklem.

Změnit stav

Povolit změny stavu při odevzdání a povolit opravy úrovní na základě stavu Mají-li uživatelé oprávnění ke změně stavu životního cyklu, stav může být určen v dialogu při odevzdání dokumentu. Změna stavu životního cyklu nastane jako oddělený krok po odevzdání. Pravidla životního cyklu jsou založená na stavu:
  • V úschově před odevzdáním
  • Vybráno v dialogovém okně Odevzdat dokument
Uživatelé a skupiny, které mohou změnit stav Vyberte jednu nebo více následujících možností:

Správci

Vlastník dokumentu s oprávněním pro čtení a zápis

Vlastníci s oprávněním pro čtení i zápis mohou změnit stav dokumentu.

Vlastník dokumentu s oprávněním pouze pro čtení

Vlastníci s oprávněním pouze pro čtení mohou změnit stav dokumentu.

Tento uživatel nebo skupina

Vyberte ze seznamu.

Povolit pouze správcům změnit stav předešlých oprav

Výše uvedené výběry se vztahují na stávající opravu. Tato možnost omezuje provedení změny stavu předešlých oprav pouze na správce.

Pravidla pro vybrané stavy životního cyklu

Vyberte stav pod položkou Stavy životního cyklu a vyberte pravidla pro tento stav.

Když je dokument odevzdán nebo modifikován na vybraný stav
  • Změnit vlastníka dokumentu na: <neměnit>, <žádný> nebo zvolte jméno ze seznamu uživatelů.
  • Změnit ostatní opravy dokumentu s vybraným stavem na stav: <neměnit> nebo zvolte stav ze seznamu.
Pokud má dokument pro odevzdání vybraný stav, změňte stav dokumentu na:
  • <neměnit>
  • Předchozí položka stavu
  • Další položka stavu
  • První v seznamu
  • Poslední v seznamu
  • Stav v seznamu
Pokud je dokument vybraný pro odevzdání další v řadě pro odevzdání, povolte změnu jeho opravy na následujících úrovních. V závislosti na aktuální opravě dokumentu můžete omezit odevzdání dokumentu. Vyberte První, Druhou, nebo Třetí, čímž můžete ovládat, které elementy úrovně opravy je možné změnit při odevzdání. Prvotní odevzdání je považováno za změnu z nuly na hodnotu.

Pokud schéma oprav například používá PrvníDruhé úrovně, musíte vybrat PrvníDruhé úrovně při odevzdání u vybraného stavu životního cyklu pro dokumenty odevzdávané v tomto stavu. Když ale vyberete První ale ne Druhé, potom Druhé se může změnit jako první v seznamu, když se změní První; například PRE-11 na DEV-01.

Je-li Pracovní kopie jediná vybraná úroveň opravy, je Pracovní kopie potom požadována při odevzdávání dokumentů ve vybraném stavu životního cyklu, včetně prvního odevzdání dokumentů, které nejsou v úschovně, když je stav poprvé v seznamu.
Nepovolit, aby se stav vrátil na vybraný nebo předchozí stav. Podle pořadí úrovní stavů pod položkou Stavy životního cyklu se dokumenty, které překročily vybraný stav, nemohou do tohoto stavu vrátit.
Kontrolovaný přístup k opravě dokumentu s vybraným stavem je následující (vybrat ve sloupcích 1 a 2). Vyberte RO (Jen pro čtení) nebo RW (Čtení/zápis) pro konkrétní uživatele a skupiny.
Přístup můžete omezit přesněji pro stav životního cyklu než pro projekty.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Životní cyklus
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.