Skrýt obsah

Použití tvarovacích nástrojů u plechových dílů

Tvarovací nástroje z nabídky Knihovny návrhů lze použít pouze pro plechové díly. U plechových dílů se ve stromu FeatureManager zobrazuje prvek plechového dílu fm_sheet_metal.png.

  1. Otevřete plechový díl a vyhledejte složku, která obsahuje tvarovací nástroje v Knihovně návrhů.
  2. Pravým tlačítkem klepněte na složku a vyberte možnost Složka tvarovacích nástrojů. Pokud je Složka tvarovacích nástrojů již vybrána, přeskočte tento krok. Budete dotázáni, zda chcete všechny podsložky označit jako složky tvarovacích nástrojů. Klepněte na možnost Ano.

    Toto se vztahuje na tvarovací nástroje, které jsou soubory dílu (*.sldprt), ne na soubory Lisovacího nástroje (*.sldftp).

  3. Přetáhněte tvarovací nástroj z  Knihovny návrhů do plochy, kterou chcete deformovat.

    Plocha, na kterou aplikujete tvarovací nástroj, odpovídá koncové ploše nástroje samotného. Nástroj se standardně posouvá směrem dolů. Materiál je deformován v momentě, kdy nástroj dopadne na plochu.

  4. Před uvolněním tlačítka myši upravte umístění tvarovacího nástroje pomocí následujících kláves:

    Záložka Převrátí tvarovací nástroj.
    Šipky Otočí tvarovací nástroj o 90°.

  5. Uvolněte tlačítko myši.

    Zobrazí se náhled tvarovacího nástroje.
    form_tool_cover_w_louver_new_face3.gif

  6. Ve správci PropertyManager:
    • Na záložce Typ nastavte možnosti pro řízení umístění, otočení, konfigurace, propojování a viditelnost rozvinutého tvaru.
    • Na záložce Poloha klikněte do grafické oblasti a vložte další instance tvarovacího nástroje. Pro nastavení umístění tvarovacího nástroje také můžete použít nástroje pro kóty a vazby.

    Prvky tvarovacího nástroje mají dvě různé skici. První skica určuje umístění a druhá orientaci. Pomocí kót můžete určit umístění prvku v první skice.

  7. Klepněte na PM_OK.gif.

    Pokud tvarovací nástroj nefunguje, zkontrolujte, zda nedochází k následujícím jevům:

    • Má-li tvarovací nástroj poloměry zasunuté do plechového tělesa, tvarovací nástroj nebude fungovat, pokud je konkávní poloměr menší než tloušťka materiálu. V takovém případě se poloměr zasunutý do plechového tělesa stane záporným a způsobí selhání nástroje.
    • Pokud tvarovací nástroj nezapadá úplně do rovinné části plechového dílu, ale protíná ohyby nebo jinou geometrii, může dojít k selhání nástroje.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Použití tvarovacích nástrojů u plechových dílů
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.