Skrýt obsah

Frekvenční analýza (k dispozici v SOLIDWORKS Simulation)

Těleso vychýlené ze své klidové polohy má tendenci vibrovat určitou frekvencí, která se nazývá přirozená, nebo také rezonanční frekvence. Pro každou přirozenou frekvenci těleso zaujme určitý tvar nazývaný tvar režimu. Při frekvenční analýze se počítají přirozené frekvence a s nimi související tvary režimu.

Teoreticky může mít jedno těleso nekonečné množství tvarů režimu. Při frekvenční analýze může být teoreticky tolik režimů, kolik je stupňů volnosti (DOF). Ve většině případů se však bere v potaz jen několik režimů.

Rezonancí rozumíme stav, kdy na těleso působí dynamické zatížení vibrující na jedné z jeho přirozených frekvencí. Auto, které má málo nafouknutou pneumatiku, se například v důsledku rezonance při určité rychlosti začne prudce třást. Toto chvění se však při jiných rychlostech sníží nebo zcela vymizí. Jiným příkladem je situace, kdy silný zvuk (například hlas operní zpěvačky) může rozbít skleničku.

Díky frekvenční analýze, při které se vypočítávají rezonanční frekvence, můžete rezonanci zabránit. Frekvenční analýza nám také poskytuje informace potřebné k řešení problematiky související s dynamickou odezvou.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Frekvenční analýza (k dispozici v SOLIDWORKS Simulation)
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.