Skrýt obsah

3D pohledy pro definici založenou na modelu

Pro podporu definice založené na modelu můžete vytvořit 3D pohledy dílů a sestav, které obsahují nastavení modelu potřebná pro kontrolu a výrobu. Výstup, který vytvoříte, umožňuje uživatelům přejít zpět na tato nastavení při vyhodnocování návrhu. Jedná se o obdobu 2D pohledů výkresu, pohledy jsou však ve 3D.

S využitím nástrojů ve správci CommandManager SOLIDWORKS MBD nastavte model pomocí vybraných konfigurací, včetně rozložení a pohledů na přerušený model, popisů, stavů zobrazení, úrovně zoomu, orientace pohledu a řezů. Poté tato nastavení zachyťte, abyste se k nim i s ostatními uživateli mohli kdykoliv vrátit prostřednictvím záložky 3D pohledy.

Chcete-li zobrazit záložku 3D pohledy, klepněte na kartu 3D pohledy ve spodní části okna SOLIDWORKS:

Ve spodní části obrazovky se zobrazí podokno s nastavitelnou velikostí. Obsahuje ovládací prvky 3D pohledu, které umožňují následující:

  • Zachycování 3D pohledů
  • Aktualizace náhledů představujících pohledy při změně modelu
  • Publikování 3D pohledů do souborů 3D PDF a eDrawings.

Příkaz Zachytit 3D pohled otevře PropertyManager Zachytit 3D pohled, kde můžete definovat název 3D pohledu a konfiguraci, stav zobrazení a popisový pohled k zachycení.

Příkaz Zachytit 3D pohled také zaznamená informace o souboru včetně rozložení a pohledů na přerušený model, úrovně zoomu, orientace pohledu a řezů a aktuální nastavení položky Skrýt/Zobrazit položky na panelu nástrojů Průhledné zobrazení.

Když zachytíte 3D pohled, na záložku 3D pohledy se přidá název pohledu a náhled. Chcete-li vidět podrobné informace o pohledu, umístěte ukazatel nad jeho náhled. Pokud chcete pohledy přepnout, dvakrát na pohled klepněte. Pohled se zvýrazní ohraničením a zobrazení v grafické ploše se změní na vybraný pohled.

Provedete-li v modelu úpravy, například úpravu kóty, klepnutím na položku Aktualizovat náhledy aktualizujete obrázky náhledu/miniatury.

Na levé straně záložky 3D pohledy se nachází tlačítka pro publikování, kterými můžete vytvořit výstup modelu a 3D pohledů v souboru neutrálního formátu:

Publikovat jako 3D PDF Vytvoří soubor 3D PDF s možností sdílení s integrovanými informacemi 3D PMI.

Tyto soubory modelu jsou založené na šablonách, které můžete upravovat pomocí editoru šablon SOLIDWORKS 3D PDF.

Publikovat soubor eDrawings Publikuje soubor do formátu SOLIDWORKS eDrawings.

Chcete-li v grafické ploše získat více místa, klepněte na ikonu na pravé horní straně záložky 3D pohledy. Záložka 3D pohledy se sbalí a zůstanou miniatury představující 3D pohledy. Když přejedete myší přes miniaturu, zobrazí se stejné detaily včetně většího obrázku náhledu.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   3D pohledy pro definici založenou na modelu
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.