Örnek: Montaj İlişkileri ile Bağlam İçi Unsurlar Arasındaki Çakışmalar

Montaj ilişkisi çakışmaları, bağlam içi çizim ilişkileri oluşturduktan sonra, çizim ilişkilerini kullanan bileşenleri ve objeleri kullanarak uzaklık montaj ilişkileri oluşturduğunuzda ortaya çıkar.

Çakışmanın ortaya çıkma nedeni, uzaklık montaj ilişkisinin, yüzleri birbirlerinden uzağa çekmeye çalışırken, bağlam için çizim ilişkilerinin yüzleri birbirlerine doğru çekmeye çalışmasıdır. Bu montaj ilişkisi çakışmaları, daha yavaş yeniden oluşturma, "büyüyen" parçalar, "yürüyen" orijinler ve yanlış teknik resim görünümleri gibi sorunlara neden olur.
Bu tür çakışmalar yalnızca montaj ilişkisi, mevcut bir bağlam içi ilişkiyle çakıştığında ortaya çıkar. Parçaları bir montaj bağlamında, başka geometrilere referans vermeden oluşturabilirsiniz. Bu tip parçalar, yerinde montaj ilişkisini sildiğinizde bir çakışmaya neden olmaz.

Örnek

  1. Gri blok bir montajda sabitlenmiştir.
  2. Yeni bir parça ekleyin ve bir dikdörtgen çizin.
  3. Çizim çizgisi ile sabit gri bloğun kenarı arasında aynı doğrultuda bir bağlam içi ilişki oluşturun.
  4. Çizimi ekstrüze edin, ardından gösterilen iki yüzün arasına bir uzaklık montaj ilişkisi (örneğin 80 mm) atayın.
    Yazılım önce uzaklık montaj ilişkisini uygular, bu da iki bileşeni birbirinden uzaklaştırır.

    Ardından, yazılım bileşenleri yeniden oluşturur ve aynı doğrultudaki bağlam içi ilişki, mavi bloğun kenarını gri bloğun kenarına doğru geri çeker. Bu, bloğun "büyümesine" neden olur.

    Montaj ilişkisinin bir dahaki çözümlenmesinden sonra mavi blok daha da uzağa itilir ve ardından kenar, gri bloğa geri çekilerek mavi bloğun boyutu yine artar.

    Montajı yeniden oluşturduğunuzda, mavi blok her defasında büyümeyi sürdürür.

    MateXpert, uzaklık montaj ilişkisini karşılanmamış olarak listeler. Montaj İlişkileri klasörü, bir kırmızı montaj ilişkisi hata simgesi fm_whats_wrong_x.png gösterir ve Sorun Ne iletişim kutusunda çakışma açıklanır: gerçek uzaklık 0'dır (bağlam içi çizim ilişkisine göre), ancak istenen uzaklık 80'dir (uzaklık montaj ilişkisine göre).