SOLIDWORKS SimulationXpress'e Genel Bakış

SOLIDWORKS SimulationXpress, SOLIDWORKS kullanıcılarına kullanımı kolay bir ilk geçiş gerilim analizi sunar. SimulationXpress, pahalı ve zaman alıcı saha testleri yerine tasarımlarınızı bilgisayarda test ederek maliyeti ve pazara sürüm süresini kısaltmanıza yardımcı olur.

Örneğin, bataryaya uygulanan kuvvetin etkilerini incelemek istiyorsunuz. SimulationXpress tasarım döngüsünü simüle eder ve gerilim sonuçlarını verir. Ayrıca, bataryanın çeşitli bölgelerindeki güvenlik seviyelerini ve kritik alanları da gösterir. Bu sonuçlara göre güvenilir olmayan bölgeleri güçlendirebilir ve karmaşık bir şekilde tasarlanan bölgelerden malzeme çıkartabilirsiniz.
Kritik bölgeler Deforme şekil

SimulationXpress, gerilim analizi yapmak için SOLIDWORKS Simulation ile aynı simülasyon teknolojisini kullanır. SOLIDWORKS Simulation serisi ürünlerde daha gelişmiş simülasyon özellikleri bulunur. SimulationXpress sihirbazı arayüzü fikstür, yük, malzeme belirleme, simülasyonu çalıştırma ve sonuçları görüntüleme konusunda size adım adım yardımcı olmak için tam Simulation arayüzü elemanlarını kullanır.

Sonuçların doğruluğu fikstür, yük ve malzeme özelliklerine bağlıdır. Sonuçların geçerli olması için belirtilen malzeme özellikleri parça malzemesini; fikstür ve yükler ise parça çalışma koşullarını doğru bir şekilde yansıtmalıdır.

SimulationXpress tek bir katı gövdenin analizini destekler. Montajları, çok gövdeli parçaları veya yüzey gövdelerini desteklemez.

SimulationXpress dersleri için bkz. Çevrimiçi Öğretici'de SimulationXpress.

Gerilim Analizi

Gerilim veya statik analiz malzeme, fikstür ve yüklere göre bir parçadaki yer değiştirmeleri, birim uzamaları ve gerilimleri hesaplar. Gerilim belirli bir seviyeye eriştiğinde malzeme başarısız olur. Farklı gerilim seviyelerinde farklı malzemeler başarısız olur. SimulationXpress gerilimleri hesaplamak için Sonlu Eleman Yöntemi'ne göre doğrusal statik analizini kullanır. Parçadaki gerilimleri hesaplamak için doğrusal statik analizi birçok varsayımda bulunur.