FeatureManager Tasarım Ağacında Bileşenleri Görüntüleme

Kimi zaman, çizimlerin veya unsurların ayrıntıları yerine tasarımın yapısı veya hiyerarşisi üzerine odaklanmak istersiniz. Ayrıca, bileşenlerin tüm unsurlarını görüntülemeden montajın tasarımı üzerine de odaklanmak isteyebilirsiniz.

Bu montaj görüntüleme şekillerinden her biri, montajı değil, sadece FeatureManager tasarım ağacında gösterilen ayrıntı düzeyini etkiler.

Montaj Hiyerarşisini Görüntüleme

Montaj hiyerarşisini görüntülemek için:

  • FeatureManager tasarım ağacında montaj adını sağ tıklayın ve Sadece Hiyerarşiyi Göster'i seçin.
    FeatureManager tasarım ağacı, alt ayrıntı düzeyine inmeden sadece bileşenleri (parçalar ve alt montajlar) gösterir.
  • Ayrıntıyı tekrar görüntülemek için, Unsur Detayını Göster'i seçerek prosedürü tekrarlayın.

Montajı Bağımlılıklara Göre Görüntüleme

Bir montajı bağımlılıklara göre görüntülemek için:

  • Bağımlılıkları göstermek için FeatureManager tasarım ağacında montaj adını sağ tıklayın ve Ağaç Görünümü > Montaj İlişkilerini ve Bağımlılıkları Göster 'i seçin veya Görünüm > Kullanıcı Arayüzü > FeatureManager Ağacı > Bağımlılıklara Göre öğesine tıklayın.
    Bağımlı öğeler (unsurlar yerine) her bileşenin altında listelenir. Bağımlı öğeler, montaj ilişkilerini ve bileşen çoğaltmalarını içerir. Bir bileşenin unsurlarını ve düzlemlerini görüntülemek için, bileşenin altındaki Unsurlar klasörünü genişletin.
  • Unsurları tekrar göstermek için FeatureManager tasarım ağacında montaj adını sağ tıklayın ve Ağaç Görünümü > Unsurları Göster ya da Görünüm > Kullanıcı Arayüzü > FeatureManager Ağacı > Unsurlara Göre öğesine tıklayın.