Yük Durumu Yöneticisi

Yük Durumu Yöneticisini kullanarak (birincil) yük durumlarından hızlı bir şekilde (ikincil) yük kombinasyonları tanımlayabilir ve çeşitli yük kombinasyonlarının modeliniz üzerindeki etkilerini değerlendirebilirsiniz.

SOLIDWORKS Simulation Professional ve SOLIDWORKS Simulation Premium ile birlikte kullanılabilir.

Statik etütlerde Yük Durumu Yöneticisine erişmek için:

Simulation statik etüt ağacının üst simgesine sağ tıklayın ve Yük Durumu Yöneticisi öğesine tıklayın.

Yük Durumu Görünümü

  Birincil Yük Durumları Birincil yük durumlarını ilgili yük, sınırlama ve bağlantı elemanı tanımlarıyla birlikte listeler. Örneğin, her birincil yük durumu "Ölü", "Canlı", "Rüzgar" veya "Deprem" yüküne karşılık gelebilir. Her yük durumu için yük tanımı değerini değiştirebilir veya pasifleştirebilirsiniz.
  • Değerini değiştirmek veya ilgili yük durumundan pasifleştirmek için bir hücrenin içindeki aşağı oka tıklayın.
  • Birincil yük durumunu eklemek için öğesine tıklayın.
Bir birincil yük durumunu yeniden adlandırmak için seçin ve yeni bir ad girin.
Tümünü Göster (filtre yok) Tüm etüt tanımlarının görünürlüğünü değiştirir.
Fikstürleri Göster/Gizle Tüm fikstür tanımlarının görünürlüğünü değiştirir.
Dış Yükleri Göster/Gizle Tüm dış yük tanımlarının görünürlüğünü değiştirir.
Bağlantı Elemanı Yüklerini Göster/Gizle Tüm bağlantı elemanı tanımlarının görünürlüğünü değiştirir.
  Yük Durumu Kombinasyonları Birincil yük durumlarının doğrusal kombinasyonu olarak bir ikincil yük durumu eklemek için öğesine tıklayın. Denklemi Düzenle kutusuna doğrusal yük kombinasyonunu açıklayan denklemi girin; örneğin:

1,4 * "Yük Durumu 1" + 1,6 * "Yük Durumu 2"

Denklem düzenleyicinin içine tıkladığınızda desteklenen Fonksiyonlar öğesini gösteren bir liste menüsü görüntülenir.
Desteklenen fonksiyonların tam listesi için SOLIDWORKS Yardım:İşleçler, Fonksiyonlar ve Sabitler seçeneğine bakın.
  İzleme Sonuçları Seçili sonuç miktarlarını (birincil yükler ve yük durumu kombinasyonları için) izlemek amacıyla bir Simulation veri sensörü eklemek için öğesine tıklayın ve değerler belirttiğiniz sınırlardan saptığında verilecek uyarılar oluşturun.

Sonuç Görünümü

Yük durumu kombinasyonlarını kurduktan sonra Çalıştır öğesine tıklayın.

Eklenen Simulation veri sensörlerinden alınan sonuçları görüntülemek için Sonuç Görünümü sekmesine geçiş yapın.

Satır ve sütunların sırasını değiştir Sonuç veri matrisi satırlarıyla sütunlarının (veya tam tersi) sırasını değiştirir.
Birincil yük durumları ve yük durumu kombinasyonları arasında sonuçları filtreleyebilirsiniz:
  • Birincil Yük Durumlarını Göster/Gizle öğesine tıklayın
  • Yük Durumu Kombinasyonlarını Göster/Gizle öğesine tıklayın
Sensör Sonuçlarını Göster/Gizle Simulation veri sensörlerinin izlediği sonuçların görünürlüğünü değiştirir.
Girdi Yüklerini Göster/Gizle Girdi yüklerinin görünürlüğünü değiştirir.

Sonuç grafikleri Simulation statik etüt ağacındaki Yük Durumu Sonuçları öğesi altına kaydedilir.

Adını içeren hücreye tıklayarak belirli bir yük durumunun sonuçlarını yükleyebilirsiniz. Simulation etüt ağacında referans verilen geçerli yük durumunun adı.

Girdi verisini bir dış .csv dosyasından yükle Virgülle ayrılmış bir *.csv dosyasından (önceden kaydedilmiş) yük durumu yöneticisi girdi verilerini içe aktarır.
Verileri dış .csv dosyasına kaydet Yük durumu yöneticisi girdi verilerini virgülle ayrılmış bir *.csv dosyasına kaydeder. Bu dosyayı görüntülemek için bir metin düzenleyici ya da Microsoft Excel programını kullanın.
Rapor Oluştur Seçili her birincil yük durumu veya yük kombinasyonu için bir rapor belgesi oluşturur. Yayımlanan raporlara Rapor (Simulation etüt ağacı) altından erişebilirsiniz. Raporları düzenleyebilir, silebilir ve yeniden yayımlayabilirsiniz.
eDrawings'te Yayımla Seçili yük durumlarından alınan sonuçları tek bir eDrawings dosyasına kaydeder.
Yük Durumu Yöneticisi H-Uyarlamalı ve P-Uyarlamalı meshleme yöntemlerini desteklemez.

Yük Durumu Yöneticisi için Optimize Çözümleyici Performansı

Intel Direct Sparse (IDS) çözümleyici, birçok yük durumuna sahip doğrusal statik etütler için optimize performans sunması için yeniden yapılandırılmıştır.

Bu gözlemler, çoklu yük durumları olan doğrusal statik etütler için optimize Intel Direct Sparse (IDS) çözümleyici performansı için geçerlidir:
  • 25 adede kadar yük durumu için çözümleme süresinde iyileşme gözlenmiştir. 25'ten fazla yük durumuna sahip statik etütlerde, çözümleyicinin performansı sayesinde çözümleme süresinde elde edilen kazançlar, zaman isteyen son işleme işlevleri tarafından nötrleniyor.
  • Yalnızca IDS çözümleyici yüksek düzeyde optimize performans için yapılandırılmıştır (FFE plus çözümleyici de performans avantajları gösterse de, IDS kadar iyi değildir.) Büyük Problem Doğrudan Seyrek çözümleyicisini seçerseniz yazılım dahili olarak IDS çözümleyicisine geçer.
  • Şunlar için optimize çözümleyici performansını gözlemleyebilirsiniz: Uzak Yüklerin Basınç, Kuvvet, Tork ile Kuvvet ve Moment bileşenleri. Tüm performans avantajlarını elde etmek için tüm diğer yük türleri, konnektörler ve sıfır olmayan önceden belirlenmiş yer değiştirmeler, tüm yük durumlarında tam olarak aynı olmalıdır. Yazılım, yukarıda bahsedilenler gibi benzer unsurlara sahip yük durumlarının optimize performans şeması kullanılarak bir arada çalıştırılabileceği şekilde Yük Durumu Yöneticisi'ndeki Yük durumlarını birlikte gruplandırır. Benzer olmayan unsurlara sahip yük durumları, böyle bir optimizasyon olmadan çalıştırılır.
  • Optimize çözümleyici performansı, herhangi bir yük durumunda girme teması veya sanal duvar teması mevcut olmadığında ve ayrıca yük durumlarına göre değişen dağıtılmış ışın yükleri durumlarında etkinleştirilmez.
  • IDS denklem çözümleyicisi tarafından çözülen tipik bir doğrusal statik etüt için çözümün en çok zaman alan kısmı, toplam çözümün %80'inden fazlasını oluşturan global sertlik matrisinin faktörizasyonudur. Optimize performans şemasında, bu faktörizasyon yalnızca her yük durumu için sertlik matrisi tam olarak aynı olduğunda bir kez yapılır. Optimize olmayan performans şeması sırasında her bir yük durumunun çözümü için aynı faktörizasyon tekrarlanır.