Eksik Sınırlandırılmış Gövdeler PropertyManager'ı

Eksik Sınırlandırılmış Gövdeler aracı, simülasyon sırasında bir parça veya montajda yeterince sınırlandırılmamış ve rijit gövde modları verebilecek gövdeleri algılar.

Eksik Sınırlandırılmış Gövdeler aracı, statik etütlerde kullanılabilir.

Eksik Sınırlandırılmış Gövdeler PropertyManager'ını açmak için şunlardan birini yapın:

  • Bir statik etüt ağacında Bağlantılar öğesine sağ tıklayın ve Eksik Sınırlandırılmış Gövdeler öğesine tıklayın.
  • CommandManager'da Tanılama Araçları'nı seçin ve Eksik Sınırlandırılmış Gövdeler öğesine tıklayın.
Fikstürler, bağlantı elemanları, bağlı koşulları veya temas etkileşimleriyle yeterli şekilde sabitlenmemiş gövdeler, serbest şekilde ötelenebilir veya dönebilir. Sınırlandırılmamış bir gövdenin altı rijit gövde modu vardır: üç sürüklenme ve üç rotasyonel.

SOLIDWORKS Simulation Professional ve SOLIDWORKS Simulation Premium'da, eksik sınırlandırılmış gövdeler algoritması, bir statik etütte rijit gövde modlarını analiz ederken fikstürlere ve bağlı koşullarına ek olarak tanımladığınız temas etkileşimlerini de dikkate alır.

SOLIDWORKS Simulation Standard ve SOLIDWORKS Premium'da, eksik sınırlandırılmış gövdeler algoritması, tanımladığınız temas etkileşimlerini dikkate almaz. Bu durumda, cıvata bağlantı elemanlı ve temas tanımlı gövdeler, başarılı bir simülasyon için yeteri kadar sınırlandırılmış olabilir ancak Sonuçlar'ın altında sınırlandırılmamış gövdeler listesinde gösterilir.

  Hesapla Bir parça veya montajda öteleme ya da dönüş tipi rijit gövde modları veren gövdeleri algılar.

SOLIDWORKS Simulation Standard ve SOLIDWORKS Premium'da, analiz aracı kaba mesh uygular ve tüm tanımlanmış yüklerle, etkileşimlerle ve sınır koşullarıyla statik etüdü çalıştırır.

SOLIDWORKS Simulation Professional ve SOLIDWORKS Simulation Premium'da, çözümleyicinin indirgenmiş rijitlik matrisi üzerinde Tekil Değer Ayrıştırma (SVD) gerçekleştirmesi nedeniyle rijit gövde modlarının algılanması daha hızlıdır. Ayrıca bkz. Gelişmiş Eksik Sınırlandırılmış Gövde Algılama.

  Sonuçlar

Rijit gövde modları veren gövdeleri veya gövde grubunu listeler.

Eksik sınırlandırılmış gövdenin öteleme veya dönüş animasyonunu görüntülemek için listelenmiş serbestlik derecelerinden birini (örneğin Sürükleme 1 ya da Rotasyon 1) seçin. Grafik alanındaki yeşil ok, serbest (öteleme veya dönüş) hareket yönünü gösterir.

Herhangi bir sert gövde algılanmazsa çözümleyici, modelin tamamen kısıtlanmış olduğuna dair bir mesaj gönderir.

Ayrıca daha iyi okunabilirlik için sonuçlar ağacındaki grupları veya gövdeleri ve modları genişletip daraltabilirsiniz.
Panoya Kopyala

Geçerli eksik sınırlandırılmış gövde sonuçlarını panoya kopyalar. Kopyalanan verileri bir Microsoft Word veya Excel belgesine yapıştırabilirsiniz.

Analize devam etmeden önce tüm rijit gövde modlarını uygun öteleme veya dönüş kısıtlamalarıyla stabil hale getirin. Ayrıca bkz. Modeli Stabilize Etmek için Yumuşak Yay Kullan ve Sert Gövde Hareketini Önleme.