Birden Çok Yer Değiştirme Kısıtlamasının Uygulanması

Bir konumdaki hareketi belirtmek için genellikle bir referansa ihtiyaç duyulur. Bununla birlikte bir konum, önceden belirlenmiş kısıtlamalara sahip daha üst objelerin ortak öğesi olduğunda birden çok atamayı alabilir. Örneğin, aşağıdaki şekilde görülen 1, 2 ve 3 numaralı yüzlere simetri koşulunu uyguladığınızı varsayın. Yüzlerin ortak öğesi olan üç kenar (A), iki referanstaki kısıtlamaları alacaktır. Ortak tepe noktası (B), üç farklı referanstaki kısıtlamaları alacaktır. Yazılım belirtilen tüm kısıtlamaları uygular. Bir çakışma tespit ederse analizi durdurmadan önce bir mesaj görüntüler.

Örneğin, Yüz 1'i tamamen sabitler ve Yüz 2'de 0,01 inçlik bir dik hareket belirlerseniz, ortak kenarda bir çakışma meydana gelir. Aşağıdaki şekilde başka bir örnek görülmektedir.

Tepe noktası A'nın, Düzlem 1 yön 1'de (global X) sınırlandırıldığını (hareket yok) ve silindirik yüze 0,1 inçlik bir radyal yer değiştirme verildiğini varsayın. Tepe noktası A'da mutlaka bir çakışma meydana gelir. Analiz programı bir mesaj görüntüleyerek işlemi durdurur. Bununla birlikte, radyal hareket engellenirken yüzün teğet rotasyonu bir değere ayarlanırsa, çakışma olmaz ve analiz devam eder.