Skrýt obsah

Údržba souborů knihovny

Při údržbě souborů knihovny dodržujte následující doporučené postupy.
  • Ukládejte soubory do složky knihovny trasování. Neukládejte je do jiných složek. Aplikace Routing hledá soubory v této složce. Usnadňuje to také přesunutí souborů do jiného umístění, například do místa v síti. Zobrazte nebo změňte umístění složky knihovny vyznačení trasy klepnutím na Možnosti > Vyznačení trasy > Umístění souboru vyznačení trasy .

  • Abyste předešli chybám způsobeným soubory se stejnými názvy, přejmenujte všechny zkopírované soubory. Pokud neuvidíte náhled po přetažení dílu z Knihovny návrhů nebo se zobrazí upozornění, je pravděpodobné, že máte soubor se stejným názvem na dvou různých místech. Měli byste tento problém vyřešit.

  • Elektrický design vyžaduje dva soubory dat knihovny a modely součásti:

    Soubor knihovny součásti.

    Soubor .xml, který se odkazuje na součásti v seznamu od-do na dokumenty dílů SolidWorks pro tyto součásti.

    Soubor knihovny kabelů.

    Soubor .xml, který definuje atributy kabelů a vodičů. Poskytuje poloměr ohybu a vnější průměr vodičů a kabelů, které jsou potřebné ke správnému zobrazení vodičů, k výpočtu průměru svazku a ke kontrole poloměru ohybu. Nejsou-li přesné hodnoty k dispozici, je možné použít přibližné hodnoty.

  • Pokud byla vodičům a kabelům během návrhu schématu přiřazena čísla dílů, měl by být v knihovně kabelů záznam o každém použitém čísle dílu a odpovídající data, aby mohl software tato čísla používat.
  • Uložte všechny elektrické konektory do složky obsahující soubor knihovny součástí. Výchozí umístění je C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\SolidWorks\SolidWorks\verze\design library\routing\electrical\component.xml. Ve Windows 7 je umístění C:\ProgramData\SolidWorks\verze\design library\routing\electrical.

    Názvy dílů knihovny jsou určeny podle umístění složky knihovny a složky routing. Chcete-li změnit umístění knihovny, přesuňte nebo zkopírujte celou složku. Poté definujte nové umístění v dialogovém okně Umístění souboru vyznačení trasy.

Příklad: Cesta ke knihovně vyznačení trasy

Je-li díl trubky umístěn v souboru <umístění_instalace>\design library\routing\piping\pipes\pipe.sldprtKnihovna vyznačení trasy je ve složce <instalační_adresář>\design library\routing, pak se po vytvoření trubky zobrazí ve správci PropertyManager Vlastnosti trasy zkrácená verze této cesty, piping\pipes\pipe.sldprt.

Pokud později upravíte vlastnosti trasy, bude se software snažit nalézt soubor pipe.sldprt ve složce <cesta ke Knihovně vyznačení trasy> + <zkrácená cesta>.

Pokud změníte cestu ke Knihovně vyznačení trasy např. na <instalační_složka>\design library (vynecháte tedy úroveň \routing), potom cesta <cesta ke Knihovně vyznačení trasy> + <zkrácená cesta> již není správnou cestou k souboru pipe.sldprt a software tedy nebude moci díl najít.

Je důležité, aby všichni uživatelé, kteří upravili určitou trasu, zadali stejnou cestu knihovny trasování. Po vytvoření trasy již tuto cestu ke složce neměňte.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Údržba souborů knihovny
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.