Skrýt obsah

Vazební reference

V návrhu trasování používejte vazební reference kdykoliv je to možné. Použití odkazů vazeb pro umístění dílů je spolehlivější a předvídatelnější než používání Inteligentních vazeb.

Pro součásti trasování jako například příruby je třeba vždy zahrnout odkazy vazby. Pokud vytvoříte vazby mezi součástmi trasování po jejich vložení do sestavy, může dojít ke konfliktům v geometrii skici trasy.

Použijte stejný název pro všechny vazební reference použité na tvarovky se stejnými vlastnostmi na jednom zařízení. Přírubu lze spojit s jakýmkoliv hrdlem na nádrži, pokud mají všechny odkazy vazby na všech hrdlech a i na přírubě stejný název. Pokud má jedno hrdlo závity, zadejte jiný název a odpovídajícím způsobem pojmenujte odkazy vazby příruby se závitem.

Abyste zajistili správnou vazbu mezi díly trasování, definujte vlastnosti vazební reference stejně. Je-li například První referenční entita na jednom díle definovaná jako Plocha<1>, Sjednocená, Opačné, měla by být definovaná stejně i na druhém díle. Stejná pravidla se vztahují na druhé a třetí entity.

Odkazy vazby se nepoužívají, když ke skici trasy připojíte součást, například, když přetáhnete tvarovku T do trasy a vytvoříte křižovatku. V takovém případě program SolidWorks zarovná součásti tak, aby bod trasy a body spojení byly ležely na čárách skici.

Pravidla použití odkazů vazeb

Dodržujte následující obecná pravidla pro umísťování vazebních referencí:

  • Do tvarovky trasy vložte dva odkazy vazby:
    • První odkaz vazby vložte jako jednu vazbu hrany, která se má použít spolu s Inteligentními vazbami, když vázaná součást nemá společný odkaz vazby.

      Inteligentní vazby používají jen první odkaz vazby, proto se ujistěte, že vazba hrany je uvedena jako první.
    • Vložte druhý odkaz vazby pro vytvoření vazby mezi tvarovkou a součástmi, které mají odkazy vazby se stejným jménem a typem.
      Použijte specifické typy vazeb - sjednocená a soustředná, spíše než výchozí vazby.
  • Ke každému portu na dílech zařízení přidejte jeden odkaz vazby.
  • Má-li zařízení několik otvorů, přidejte vazební reference ke všem nebo k žádným otvorům. Pokud otvory nemají žádné vazební reference, používají se Inteligentní vazby pro umístění dílu.
  • Přidejte odkazy k součástem používaným na začátku a na konci trasy. Obvykle se jedná o příruby nebo elektrické konektory, ale mohou to také být přechodky a kolena.
  • Vložte odpovídající odkazy vazby do elektrických konektorů a k jejich spojovacím dutinkám.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Vazební reference
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.