Skrýt obsah

Vymezovací rámečky

Vymezovací rámeček můžete vytvořit pro kteroukoli položku tabulky přířezů nezávisle na typu objemových nebo plechových těl použitých v této položce.

Vymezovací rámeček je tvořen 3D skicou a jeho základna ve výchozím nastavení leží v rovině X-Y. Vymezovací rámeček je nejmenší kvádr, který pojme dané tělo při dané orientaci rámečku.

weldment_bounding_box.png
Výhody vymezovacích rámečků:
  • Celkové rozměry vymezovacího rámečku se zobrazují v okně Vlastnosti tabulky přířezů, takže je můžete použít v kusovníku, tabulce přířezů nebo v jiných nápisech.
  • Pomocí vymezovacího rámečku můžete určit délku, šířku a výšku polotovaru, který potřebujete na výrobu daného těla. Zjistíte tak, kolik prostoru budete potřebovat na zabalení produktu.
  • U svařovaných dílů již nemusíte vyhledávat velikost polotovarů pro desky ručně.

Orientace vymezovacího rámečku

Orientace vymezovacího rámečku je dána jednou z následujících položek:

  • Rovina X-Y (výchozí nastavení)
  • Předem vybraná rovina nebo rovinná plocha

Výjimku z této orientace tvoří svařované výztuhy a záslepky:

  • U výztuh je rovina orientace vymezovacího rámečku rovnoběžná s plochami vyztužení.
  • U záslepek je rovina orientace vymezovacího rámečku rovnoběžná s rovinnými plochami, které záslepka uzavírá.
  • U lineárních profilů je rovina orientace vymezovacího rámečku kolmá na skicovanou křivku definující profil.
Vytváříte-li vymezovací rámečky pro různé položky tabulky přířezů, mohou být kvůli individuálním výjimkám různě orientovány.

Když aktualizujete tabulku přířezů, použije se stávající orientace. Když upravujete tabulku přířezů nebo její položku, bude použita stávající orientace, pokud nevyberete jinou rovinu.

Práce s vymezovacími rámečky

Chcete-li vytvořit vymezovací rámeček:
  1. Ve stromu FeatureManager aktualizujte položku Tabulka přířezů fm_cutlist_needs_update.png.
  2. Klepněte pravým tlačítkem myši na Tabulka přířezů FM_CutList_Current.gif nebo na položku tabulky přířezů a klepněte na Vytvořit vymezovací rámeček.
Chcete-li upravit vymezovací rámeček:
  • Klepněte pravým tlačítkem myši na položku Tabulka přířezů FM_CutList_Current.gif nebo na položku položku tabulky přířezů, která již má vymezovací rámeček, a vyberte možnost Upravit vymezovací rámeček pro změnu roviny nebo plochy orientace ve správci PropertyManager.
Chcete-li smazat vymezovací rámeček:
  • Klepněte pravým tlačítkem myši na Tabulka přířezů FM_CutList_Current.gif nebo na položku tabulky přířezů a klepněte na Odstranit vymezovací rámeček.
Vlastní 3D skicu nelze upravovat.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Vymezovací rámečky
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.