Skrýt obsah

Vlastnosti prvků a ploch

Mezi vlastnosti prvků patří název prvku a také možnost potlačit (a poté uvolnit) prvek, pokud se používá ve více konfiguracích. Potlačením se prvek dočasně odstraní z modelu, aniž by byl zcela odstraněn. Tato funkce se dá použít například ke zjednodušení modelu nebo k vytvoření konfigurací dílů.

Příkaz Vzhledy zobrazí barvy ploch, prvků, těl a dílu a představuje zkratku pro úpravy barev. Když si příkaz rozbalíte, zobrazíte si hierarchii barev. Výběr barvy provedený pomocí nástroje Vzhledy nahrazuje určení barev na záložce Vlastnosti dokumentu.

Úprava vlastností prvků

Úprava vlastností prvků:

  1. Ve stromu FeatureManager nebo v grafické ploše vyberte jeden nebo více prvků a poté klepněte na Upravit > Vlastnosti , případně klepněte na prvky pravým tlačítkem a vyberte možnost Vlastnosti prvku. (Chcete-li vybrat více prvků, podržte při výběru klávesu Ctrl.)

    Zobrazí se okno Vlastnosti prvku.

  2. Zadejte Název podle potřeby.
  3. Chcete-li prvek potlačit, zvolte Potlačený.
  4. Klepněte na OK.

Úprava vlastností ploch

Úprava vlastností plochy:

  1. V grafické ploše klepněte pravým tlačítkem na plochu a vyberte možnost Vlastnosti plochy.

    Objeví se dialogové okno Vlastnosti entity.

  2. Zadejte Název podle potřeby. (Názvy entit se při náhradě součástí v sestavě řídí určitými pravidly.)
  3. Pokud má model více konfigurací, vyberte:
    • Tato konfigurace
    • Všechny konfigurace
    • Upřesnit konfigurace
    • Propojit s konfigurací rodiče. Název se propojí s konfigurací rodiče.
  4. Klepněte na OK.

    Barvu plochy můžete změnit ve správci PropertyManager Vzhledy. V grafické ploše klepněte pravým tlačítkem na plochu, rozbalte položku Vzhledy a vyberte plochu.

Úprava vlastností těl

Úprava vlastností těl:

  1. Ve stromu FeatureManager nebo v grafické ploše klepněte pravým tlačítkem myši na prvek a vyberte Vlastnosti těla.

    Objeví se dialogové okno Vlastnosti entity.

  2. Zadejte Název podle potřeby.
  3. Klepněte na OK.

    Barvu těla můžete změnit ve správci PropertyManager Vzhledy. Ve stromu okna FeatureManager klepněte pravým tlačítkem myši na tělo, rozbalte položku Vzhledy a vyberte tělo.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Vlastnosti prvků a ploch
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.