Benzer Malzeme Bul Aracını Kullanma

Daha büyük mukavemeti, fakat daha düşük yoğunluğu olan tüm malzemeleri göster veya Daha büyük yırtılma modülün olan benzer malzemeleri göster“ gibi malzeme aramaları gerçekleştirmek için ”Benzer Malzeme Bul“ aracını kullanabilirsiniz.”

Bir parçanın malzemesini tanımlamak için Sustainability'yi kullanırken veya tam olarak tanımlanmış bir montajda seçili bir bileşenin malzemesini düzenlerken Benzer Malzeme Bul aracını kullanabilirsiniz.

  1. Sustainability Görev Bölmesinde, Malzeme altında Benzerini Bul öğesine tıklayın.
    Benzer Malzeme Bul iletişim kutusu, orijinal malzemenin özellikleri en üstteki satırda gösterilerek görüntülenir.

    Özellikler, malzemeye göre listelenir.

  2. Ortadaki kısımda, benzer malzemeler için arama kriterlerini girin.

    Örneğin Yoğunluk için, Koşul'da < seçeneğini belirleyerek orijinal malzemeden daha az yoğunluğa sahip bütün benzer malzemeleri bulun.
    Arama kriterlerini değiştirmek için Düzenle'yi tıklayın ve ayarları değiştirin.
  3. Arama kriterlerinin yanındaki Benzerleri Bul'u tıklayın.
    Ayarlarınıza dayanarak benzer malzemeler kendi özellikleriyle listelenir. Sıralama, seçtiğiniz kriterlere bağlıdır ve öğeler hedef değerlere olan yakınlıklarına göre sıralanır.
    Listeyi filtrelemek için listesinin sol tarafındaki onay kutusunu listesinin sol tarafındaki onay kutusunu işaretleyin ve Yalnızca seçileni göster öğesine tıklayın.
  4. Orijinal malzemeye kıyasla çevresel etkilerini görüntülemek için benzer malzemelerin satırlarında herhangi bir yere tıklayın.

    İletişim kutusundaki Çevresel Etki panelinde her bir etki alanı için Seçili çubuk, malzemenin Sustain_RedBar.gifOrijinalSustain_GreenBar.gif malzemeden daha fazla Orijinal çevresel etkisi olduğunu gösterir. Pasta grafikleri de güncellenir.

    Pasta grafiklerin altında Seçili / Orijinal çubuk çifti Malzeme Finansal Etkisi'ndeki değişikliği gösterir.

  5. Üretim Sürecini öğesini veya görüntülenen Birimler öğesini değiştirmek istiyorsanız pasta grafiklerin sağındaki açılır listeyi kullanın.
  6. Bir malzemeyi kullanmaya karar verdiğinizde Kabul Et'i tıklayın.
    Seçilen malzeme, Malzeme Görev Panosu'nun Malzeme kısmını doldurur ve iletişim kutusu kapanır.