Bozuk Dosyaları Onarma

SOLIDWORKS yazılımı, bozuk dosyaların onarımı için bir seçenek sağlar. Otomatik onarma işlevi, bozuk dosyalarda hangi kesitlerin hasarlı olduğunu tanımlamayı ve mümkünse bunları kaldırmayı dener.

Bozuk bir dosyayla karşılaştığınızda, bir iletişim kutusuyla dosyayı onarmak isteyip istemediğiniz sorulur. Evet yanıtını verirseniz yazılım, bozuk dosyayı otomatik olarak kopyalar ve orijinal dosya üzerinde çalışmak yerine kopyalanan dosyayı onarmayı dener. Yazılım, kopyalanan dosya açılırsa onarımın başarılı olduğuna dair size bile verir ve hasarlı dosyanın hangi kesitinin kaldırıldığını ve kesitin dosya üzerindeki etkisini bildirir. Daha sonra, sonuç kabul edilebilir seviyedeyse onarılan dosyayı kaydedebilirsiniz.

Hasarlı parçaları referans alan montajlar veya teknik resimler, parça dosyaları olmadan açılır. Bu dosyaları onarmak için parçaları, kendi penceresinde açmanız gerekir. Orijinal montaj veya teknik resim, onarım süreci tarafından değiştirilmeden bırakılır. Onarımdan sonra, orijinal hasarlı dosyaları onarılmış dosyalarla değiştirebilirsiniz.

Bir dosya açılamazsa veya sonuç kabul edilemeyecek seviyedeyse dosyanın yeni oluşturulmuş bir yedeğini almanız gerekir. Bir yedek yoksa veya dosya hasarı tekrarlanan bir sorunsa yardım için yerel destek temsilcinizle iletişime geçin.