Bileşen Kitaplığı

CircuitWorks Bileşen Kitaplığı, ECAD verilerindeki bileşenleri temsil eden SOLIDWORKS parça modellerini saklar.

CircuitWorks'te bir ECAD dosyası açtığınızda CircuitWorks, ECAD verilerindeki her bileşen için mevcut SOLIDWORKS modellerini aramak amacıyla kitaplığı denetler. Modelin mevcut olması durumunda CircuitWorks montajı oluştururken bu modeli ekler. Model mevcut değilse CircuitWorks, ayak izi ve yükseklik bilgilerini kullanarak ECAD dosyasında yeni bir bileşen modeli oluşturur ve bu modeli kitaplığa ekler. 

CircuitWorks ilk olarak kurulduğunda Bileşen Kitaplığında yalnızca birkaç örnek model bulunur. Kitaplık büyüdükçe CircuitWorks daha çok modeli yeniden kullanabilir ve böylece montajları daha hızlı oluşturabilir.

CircuitWorks ağacı bileşenleri simgesine sahip olan mevcut bir model olmaksızın bileşenleri gösterir.

  • CircuitWorks'ün bir bileşenin kitaplıkta mevcut olup olmadığını nasıl belirleyeceğini CircuitWorks Seçenekleri - Kitaplık iletişim kutusundan tanımlayabilirsiniz.
  • CircuitWorks'ün kitaplık için hangi veritabanını kullanacağını CircuitWorks Seçenekleri - Veritabanı iletişim kutusundan seçebilirsiniz.
  • CircuitWorks'ün SOLIDWORKS modellerini nasıl adlandıracağını CircuitWorks Seçenekleri - Modeller iletişim kutusundan tanımlayabilirsiniz.