Skrýt obsah

Úprava pohledu

U některých typů operací dokáže program rozlišit, zda prováděné změny patří do podsestavy a ne do sestavy nejvyšší úrovně. V těchto případech se automaticky změní pohled úprav sestavy z nejvyšší úrovně na podsestavu.

U jiných typů operací budete muset přímo specifikovat, že vámi prováděné změny patří do podsestavy, nikoli do sestavy nejvyšší úrovně. Jedná se o situace, kdy mohou být úpravy úspěšně použity u obou těchto typů sestav. Prvek sestavy Díra můžete například umístit jak do podsestavy, tak i do sestavy nejvyšší úrovně, ovšem s různými výsledky.

Automatická změna pohledu úprav

Upravujete-li některé z následujících prvků, které patří do podsestavy, pohled úprav se automaticky změní:

  • Skica
  • Pole součástí
  • Vazba
  • Prvek sestavy (řez nebo díra)
  • Referenční geometrie

Podobně platí, že když upravujete prvek (definici skici) součásti podsestavy, program automaticky změní režim na Upravit součást. Odkazy, které vytvoříte při úpravách součásti podsestavy, vytváříte vždy v kontextu sestavy nejvyšší úrovně – nikoli podsestavy, kterou obsahuje.

Vytvoříte-li vazbu mezi součást podsestavy a geometrii vně této podsestavy, pohled se automaticky změní do podsestavy. Vazba se vloží do sestavy nejnižší úrovně, která obsahuje obě součásti (nejnižší společný rodič).

Když v sestavě vyberete součást, která patří do podsestavy, a provedete Odstranění, odstraní se pouze vybraná součást, nikoli celá sestava.

Manuální změna pohledu úprav

Následující operace úprav vyžadují aktivaci podsestavy:

  • Přidání součásti do podsestavy. V kontextu podsestavy nemůžete přidávat nové součásti.
  • Přidávání pole součástí, řezů a děr prvků sestavy, skici nebo referenční geometrie do podsestavy.
  • Použití dynamického pohybu sestavy u součástí podsestavy. Je-li podsestava aktivní, je možné součásti podsestavy pro účely vizualizace pohybu uvnitř sestavy upevňovat, uvolňovat a přesouvat.
  • Přidání vazby mezi součásti aktivní podsestavy (obě na stejné hierarchické úrovni, případně s jednou součástí na úrovni nižší, pokud se jedná o vnořenou podsestavu aktivní podsestavy).
Když je podsestava aktivní, vazby v  sestavě nejvyšší úrovně, které určují umístění podsestavy vůči sestavě nejvyšší úrovně, budou dočasně ignorovány. Vazby nejvyšší úrovně budou znovu vyřešeny, když se vrátíte k úpravám sestavy nejvyšší úrovně a klepnete na Obnovit.

Mezi součástmi v aktivní podsestavě a mimo tuto aktivní podsestavu není možné vytvořit vazbu.

Aktivace podsestavy pro kontextové úpravy:

  • Vyberte podsestavu a klepněte na Upravit součást (panel nástrojů Sestava) nebo klepněte pravým tlačítkem myši na ikonu podsestavy ve stromu FeatureManager a vyberte Upravit podsestavu.

    Když si podsestavu aktivujete, změní barvu na modrou. Zbytek sestavy bude šedý, stejně jako při úpravách dílů. Když provádíte úpravy součásti podsestavy, zbarví se modře jen právě upravovaný díl. Viz Barvy při úpravách součástí.

    Chcete-li se vrátit k zaměření úprav sestavy na nejvyšší úrovni, klepněte znovu na Upravit součást nebo klepněte pravým tlačítkem a vyberte Upravit sestavu.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Úprava pohledu
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.