Montajları Güncelleme

CircuitWorks'teki küçük değişiklikleri yansıtmak üzere SOLIDWORKS'te açık olan bir montajı güncelleyebilirsiniz. Bir montajı güncellemek yeniden oluşturmaktan daha hızlıdır ve yeni montaj ilişkileri gibi SOLIDWORKS değişikliklerini korur.

  • CircuitWorks bileşenlerin boyutunda ve şeklinde yapılan değişiklikleri yoksayar.
  • Bir bileşenin taşındığı veya silindiği bir montajı güncellerken, bileşen yerine sabitlenmişse veya bir montaj ilişkisi ile kısıtlanıyorsa güncelleme başarısız olur.
  • Pasifleştirilmiş bileşenler montaj güncellemelerine katılır.

Bir montajı güncellemek için:

  1. SOLIDWORKS'te daha önce CircuitWorks ile oluşturulmuş bir montajı açın.
  2. CircuitWorks'te bileşen değişikliklerini yapın veya değişiklikleri içeren yeni bir ECAD dosyası açın.
  3. Model Oluştur (Araçlar araç çubuğu) öğesine tıklayın.
  4. Açık montajı güncellemek için iletişim kutusunda Evet'e tıklayın.

    SOLIDWORKS'teki montaj ve CircuitWorks'teki panel farklı adlara sahipse bir onaylama kutusu görünür. Montaj ve panel aynı tasarımı temsil ediyorsa Evet öğesine tıklayın.

    CircuitWorks SOLIDWORKS'teki montajı CircuitWorks'teki ECAD dosyasıyla karşılaştırır ve sonuçları CircuitWorks Karşılaştır bölmesinde gösterir. Her yeni, silinmiş ve taşınmış bileşen listelenir.

  5. SOLIDWORKS montajını güncellemek için şunlardan birini yapın:
    • Değişiklikleri seçimli olarak uygulamak için karşılaştırma listesinden bir veya birden fazla değişiklik seçin, seçime sağ tıklayın ve Seçili değişiklikleri SOLIDWORKS Montajına Uygula <assembly_name> öğesine tıklayın. Uyguladığınız değişiklikler listeden çıkarılır.
    • Tüm değişiklikleri uygulamak için sağ tıklayın ve Tüm bu değişiklikleri SOLIDWORKS Montajına Uygula <assembly_name> öğesine tıklayın.
    CircuitWorks durum çubuğu Bileşenler Güncelleniyor... mesajını görüntüler
    Güncelleme işlemini iptal etmek için Karşılaştır bölmesinin sağ üst köşesindeki Kapat öğesine tıklayın ve onaylamak için Evet öğesine tıklayın.
  6. Karşılaştır bölmesini kapatmak için Kapat öğesine tıklayın.
  7. Güncellenen montajı SOLIDWORKS'te kaydedin.