Ayrım Hatları

Ayrım hatları, kalıplanmış parçanın kenarları boyunca, maça ile boşluk yüzeyleri arasında uzanır. Bunlar, ayrım yüzeyleri oluşturmak ve yüzeyleri ayırmak için kullanılır. Model ölçeklendirildikten ve uygun draft uygulandıktan sonra ayrım hatlarını oluşturursunuz.

Şunları oluşturabilirsiniz:
  • Tek bir parçada birden fazla ayrım hattı unsurları.
  • Kısmi ayrım hattı unsurları.
Draft analizi sırasında, +/- sınırı boyunca veya belirtilen draft açısında bulunan iki taraftan ters açı yüzleri otomatik olarak ayırabilirsiniz. Çizim kesiti, bir çift tepe noktası veya yüzey üzerinde bir spline seçerek yüzü ayırabilirsiniz. Ayrım hatları oluşturmadan önce Ayrım Hattı Analizi öğesini kullanarak olası ayrım hatlarını görüntüleyebilir ve en iyi duruma getirebilirsiniz.
Ayrım hatları unsurlarını seçili olmadıklarında bile görünür hale getirmek için Ayrım Hatlarını Görüntüle (Görünüm araç çubuğu) veya Görünüm > Gizle/Göster > Ayrım Hatları öğesine tıklayın.

Bir parçada ilk ayrım hattını oluşturduğunuzda, yazılım otomatik olarak Boşluk Yüzeyi Gövdeleri ve Maça Yüzeyi Gövdeleri klasörlerini oluşturur ve klasörleri uygun yüzeylerle doldurur. Bkz. Kalıp Klasörleri.