Skrýt obsah

Nastavení systému – obecné

Jedná se o obecné možnosti systému, například zobrazení ikon chyb a upozornění ve stromu studie simulace, možnosti sítě, vzhled obrázků atd. Nastavení systému se použije na všechny studie v celém dokumentu.

Jak nastavit obecné možnosti:

  1. Klepněte na Simulace > Možnosti.

    Zobrazí se dialogové okno Možnosti systému - Obecné .

  2. Vyberte z níže popsaných možností a klepněte na OK.
Obnovit vše vrátí Obecné možnosti do výchozího nastavení systému.

Zprávy s informacemi o chybách

Zobrazit chyby Zobrazí ikonu chyby vedle prvků s chybami ve stromu studie simulace. Chyba označuje, který prvek není platný.
Zobrazit varování Zobrazí ikonu upozornění vedle složek VýsledkySíť ve stromu studie simulace. Varování označuje, které obrázky nejsou aktuální.

Chcete-li zobrazit zprávu o chybách nebo upozorněních, klepněte pravým tlačítkem na prvek, vedle kterého se zobrazí ikona chyby nebo upozornění a vyberte položku Informace o chybách.

Kvalita značek zatížení/uchycení

Určuje kvalitu značek zatížení a uchycení.

Drátový Zobrazí 3D drátové značky.


Kvalita drátových
Stínovaný Zobrazí 3D stínované značky.


Kvalita stínovaných

Barvy sítě

Nastaví barvy pro zobrazení sítě.

Barva hranice Nastaví barvu hran elementů zobrazení.
Barva ohraničení - černá Barva ohraničení - světle červená
Barva spodní plochy skořepiny Nastaví barvu zobrazení spodních ploch elementů skořepin.
Barva spodní plochy skořepiny nastavená na červenou - díl má žlutou barvu. Barva spodní plochy skořepiny nastavená na fialovou - díl má žlutou barvu.

Chcete-li změnit barvu, Vyberte položku Barva hranice nebo Barva spodní plochy skořepiny, klepněte na Upravit, vyberte barvu a klepněte na OK.

Výsledné obrázky

Dynamická aktualizace obrázku Při zaškrtnutí jsou obrázky automaticky aktualizovány tak, jak jsou upravovány parametry, které ovládají zobrazení obrázků. Chcete-li zlepšit výkon zobrazení výsledků u velkých modelů, vypněte tuto volbu.
Zobrazit výsledky s vyšší přesností Při zaškrtnutí jsou výsledky zobrazeny s přesností až 16 míst.
Zobrazit značku meze kluzu (vonMises) Při zaškrtnutí je pro studie s díly označeno červenou šipkou umístění meze kluzu materiálu v legendě obrázku. Hodnota meze kluzu je zobrazena v dolní části legendy obrázku.
Zobrazit triádu místního souřadnicového systému Při zaškrtnutí je v pravém dolním rohu grafické plochy zobrazena triáda místního souřadného systému. Triáda je zobrazena pouze pro obrázky, ve kterých je určena referenční rovina, osa nebo souřadný systém.
Barva pozadí pro tabulku barev Nastaví barvu pozadí legendy obrázku.

Písmo

Umožní vybrat písmo pro název obrázku, podtitul obrázkutabulku barev.

Spustit Poradce simulace ze správce CommandManager Při výběru této volby se Poradce simulace spustí při klepnutí na položku Studie, Uchycení, Externí zatížení, Spoje nebo Výsledky ve správci CommandManager Simulace. Pokud tato volba není vybrána, můžete Poradce simulace spustit klepnutím na položku Studie, Uchycení, Externí zatížení, Spoje nebo Výsledky ve správci CommandManager Simulace a výběrem odpovídajícího poradce v nabídce.
Pokud změníte nastavení této volby, je nutné restartovat aplikace SOLIDWORKS, aby se změny projevily.
Skryje vyloučená těla a zobrazí vzhledy materiálu studie (vyžaduje více času na načtení studie) Je-li vybrána:
  • těla sestavy a vícetělové díly, které jsou vyjmuty z analýze ve studii Simulace, jsou v grafické oblasti skryté, když je studie aktivní
  • Pokud jsou tělům ve studii Simulace přiřazeny různé materiály, zobrazí se těla v grafické oblasti se vzhledem materiálů specifických pro studii, je-li studie aktivní.
Pokud je tato možnost vybrána, může u velkých sestav s mnoha přiřazeními materiálu nebo mnoha těly vyňatými z analýzy aktivace studie simulace zabrat významnou dobu (protože systém musí aplikovat interní stav zobrazení specifický pro simulaci na stav zobrazení modelu). Interaktivní výkon při úpravě studie simulace ale není ovlivněn. Pokud se chcete těmto problémům s výkonem vyhnout, potom tuto možnost vypněte.
Při otevření modelu načte všechny simulační studie (vyžaduje více času k otevření modelu). Pokud je vybrána tato možnost, jsou při otevření modelu do paměti uloženy všechny informace o simulačních studiích. Otevření modelu s více simulačními studiemi může trvat déle.

Pokud tuto možnost zrušíte, uloží se při otevírání modelu do paměti pro každou simulační studii jen základní informace. Při aktivaci studie se zbytek dat simulační studie uloží do paměti.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Nastavení systému – obecné
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.