Skrýt obsah

PropertyManager Okrajový lem

Vytvoření prvku Okrajový lem:

  1. Vytvořte skicu, která bude splňovat požadavky okrajového lemu. Můžete také případně vybrat prvek Okrajový lem ještě před vytvořením skici (ale až poté, co vyberete rovinu). Když si vyberete prvek Okrajový lem, otevře se na rovině skica.

    miter_flange1.gif

  2. Vyberte skicu, klepněte na nástroj Okrajový lem Tool_Miter_Flange_Sheet_Metal.gif (panel nástrojů Plechové díly) nebo na Vložit > Plechové díly > Okrajový lem .

    V okně PropertyManager Okrajový lem jsou zobrazeny skicované hrany pro položku Podél hran PM_shm_Along_Edges.gif, společně s náhledem okrajového lemu v grafické ploše.
    miter_flange2.gif

    Chcete-li vybrat všechny hrany tečné na vybranou hranu, klepněte na možnost Rozmnožit Propagate.gif, která se objeví ve středu vybrané hrany.
    miter_flange3.gif

  3. V položce Parametry lemu z hrany:
    • Chcete-li použít jiný než výchozí poloměr ohybu, zrušte zaškrtnutí políčka Použít výchozí poloměr a zadejte hodnotu pro Poloměr ohybu PM_fillet_radius.gif.
    • Nastavte možnost Umístění lemu na Materiál uvnitř bend_pos_mat_ins.png, Materiál vně bend_pos_mat_out.png nebo Ohyb vně bend_pos_out.png. Popis každé z těchto možností najdete v sekci Umístění ohybu.
    • Chcete-li odstranit nadbytečný materiál u sousedních ohybů, zaškrtněte políčko Oříznout boční ohyby. Nadbytečný materiál se objeví tehdy, když se jeden z ohybů Okrajového lemu dotkne stávajícího ohybu. Velikost řezu, který ořízne sousední ohyby, se určuje automaticky a nelze jej upravovat. Tento příklad používá prvek Lem z hrany:
      shm_trim_side_bends_1.gif shm_trim_side_bends_2.gif shm_trim_side_bends_3.gif
      Toto je náhled prvku Lem z hrany. Oblast ohybu v modrém náhledu se dotýká ohybu základního plechu ve tvaru L. Výsledky, když je výběr možnosti Oříznout boční ohyby zrušen. Výsledky, když je možnost Oříznout boční ohyby vybrána.
    • Nastavte Velikost mezery PM_Gap_Distance.gif, chcete-li použít jinou mezeru než výchozí.
  4. Je-li to nutné, zadejte vzdálenosti odsazení pro částečný okrajový lem:
    • V částiOdsazení na začátku/konci nastavte hodnotu pro Velikost počátečního odsazení PM_distance1.gif a Velikost koncového odsazení PM_distance2.gif. (Chcete-li, aby se lem z hrany použil na celou hranu modelu, nastavte tyto hodnoty na nulu.)
    • Vyberte možnost Vlastní typ odlehčení a potom Typ odlehčení pro: Obdélníkové,, Natržení nebo Oválné. Pokud vyberete možnost Obdélníkové nebo Oválné,, proveďte jeden z následujících úkonů:
      • Vyberte Použít poměr odlehčení a nastavte hodnotu pro Poměr.
      • Jestliže zrušíte výběr možnosti Použít poměr odlehčení, nastavte hodnoty Šířku odlehčení dim_lin_horiz_w.png a Hloubku odlehčení dim_lin_vert_d.png.
    • Chcete-li použít jinou než výchozí hodnotu přídavku na ohyby, zaškrtněte políčko Vlastní přídavek na ohyb a nastavte typ a hodnotu přídavku.
  5. Klepněte na tlačítko PM_OK.gif.

    Okrajový lem se přidá do plechového dílu.
    miter_flange4.gif



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   PropertyManager Okrajový lem
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.