Skrýt obsah

Vyhodnocení nákladů na plechový díl

Nástroj Costing se používá k určení nákladů na výrobu plechového dílu.

Software závisí na uvolňování rozvinutých tvarů v plechových dílech pro určení délek řezu. Když použijete kalkulaci nákladů pro plechový díl, pro který nelze uvolnit rozvinutý tvar, mohou být výsledky kalkulace nákladů nesprávné.
  1. V plechovém dílu klepněte na Costing tool_costing_tools.gif (panel nástrojů Nástroje nebo záložka Analýzy ve správci CommandManager) nebo na Nástroje > Aplikace SOLIDWORKS > Costing .

    Je-li v šabloně plechového dílu dostatek informací, a pokud má díl přiřazený materiál, který odpovídá šabloně, provede se odhad nákladů a podokno úloh Costing zobrazí položku Odhadované náklady na díl. Pokud šablona neobsahuje dostatečné informace nebo chcete vstupní hodnoty v nástroji Costing upravit, postupujte podle kroků popsaných dále.

  2. V podokně úloh Costing postupujte takto:
    1. V části Šablona Costing vyberte šablonu. K dispozici jsou výchozí šablony, případně můžete vytvořit šablonu a použít vlastní výrobní údaje. Viz Vytvoření nové šablony pro plechový díl.
    2. V položce Materiál vyberte možnosti Třída, NázevTloušťka ze šablony, pokud nejsou vyplněny. Pokud materiál v dílu odpovídá třídě, názvu a tloušťce v šabloně plechového dílu, položky Třída, NázevTloušťka ze šablony jsou vyplněny.

      Pokud chcete, aby se v podokně úloh Costing zobrazily vlastní hodnoty třídy, názvu a tloušťky, vytvořte šablonu s informacemi o materiálu a informacemi specifikujícími, jak se budou materiály vyrábět.

      Položka Náklady na materiál představuje náklady v šabloně pro vybranou kombinaci Třída, NázevTloušťka ze šablony. Náklady na materiál můžete nahradit, aniž by bylo nutné upravovat šablonu. Nahrazení se dotkne pouze otevřeného dílu, nikoli šablony. Jestliže nahradíte Náklady na materiál, textové pole se zobrazí žlutě.

    3. V položce Předlisek v části Oblast kalkulace nákladů vyberte položku, pro niž definujete používání materiálu.
    4. V části Množství nastavte Celkový počet dílůVelikost série.
    5. Dále můžete v části Přirážka/sleva nepovinně upravit náklady na materiál nebo celkové náklady s využitím faktoru procenta.

      Software načte údaje o materiálu z materiálu nastaveného v dílu a provede odhad nákladů. Nástroj CostingManager zobrazí výrobní prvky, např. délky řezů a ohyby, které byly v dílu rozpoznány. V podokně úloh Costing se zobrazí Odhadované náklady na díl.

  3. Volitelně přidejte v nástroji CostingManager vlastní operace a upravte a přepište stávající operace.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Vyhodnocení nákladů na plechový díl
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.