Skrýt obsah

Typy kontaktu

Použitím podmínky více kontaktů můžete předefinovat globální kontakt přidáním kontaktu součástí a místní sada kontaktů.

Žádný průnik Dostupná pro statické a nelineární studie a studie pádové zkoušky. Tento typ spojení zabraňuje přesahu mezi entitami sady 1sady 2, ale umožňuje vytváření mezer. Toto řešení je časově nejnáročnější.

Video: Kontakt bez průniku

Spojené Dostupné pro všechny typy úloh vyžadující vytvoření sítě. Program spojí entity sady 1 a sady 2. Entity se mohou navzájem dotýkat nebo se nacházet v malé vzdálenosti od ostatních. Pokud je mezi entitami mezera, upozorní program na to, že fyzická mezera mezi spojenými entitami může mít za následek nesprávné výsledky. Uživatel může trvat na definici spojené kontaktní sady. Program poté uplatní spojenou sadu bez ohledu na stávající toleranci mezi vybranými entitami.
V pádových zkouškách můžete spojit pouze dotýkající se plochy. Kompatibilní vazbu lze vynutit s použitím kontaktu součástí nebo globálního kontaktu. Místní kontaktní sady s nekompatibilní vazbou nejsou podporovány.

Viz Spojený kontakt.

Ve studii s kombinovanou sítí (použité automaticky programem) je možné spojit entity sady 1 (vrcholy, hrany, plochy, spoje nosníků a nosníky) s plochami sady 2. Vrcholy, hrany a plochy mohou patřit to skořepin nebo těles. Chování spojení záleží na tom, zda patří zdrojová entita do tělesa nebo skořepiny. Pokud zdrojová entita patří do skořepiny nebo profilu, spojení se chová jako pevné spojení, kde je původní úhel mezi skořepinou nebo profilem a tělesem zachován během deformace. Jestliže zdrojová entita patří do tělesa, spojení se chová jako závěs, kde není původní úhel mezi skořepinou a tělesem nezbytně zachován.

Při spojení hrany skořepiny s tělesem nebo cílovou plochou skořepiny software pevně spojí každý uzel s nejbližší plochou elementu na cíli. Pevnost spojení záleží na velikosti elementu u rozhraní. Kvůli zvýšení přesnosti musí být velikost elementu na cílové ploše rovna tloušťce skořepiny (v případě, že není používán žádný svar). Pokud je svar používán, velikost elementu na cílové ploše musí být rovna velikosti svaru.
Nalisované uložení Toto nastavení je dostupné pouze pro statickou a nelineární studii. Vyberte plochy dvou součástí, které se zpočátku navzájem přesahují. Klepnutím na Nástroje > Kontrola přesahů se můžete ujistit, že se plochy správně přesahují.
Povolit průnik Je dostupné pro statickou studii, nelineární studii, frekvenční studii, studii zborcení a studii pádové zkoušky. Program zachází s plochami sady 1sady 2 (zdroj a cíl) jako s rozpojenými prvky. Pro statické a nelineární studie jsou zatížení povolena pro vytvoření přesahů mezi díly. Pokud použité zátěže nepůsobí přesah, můžete pomocí této volby ušetřit čas. Nepoužívejte tuto variantu, pokud si nejste jistí, že zátěž nezpůsobí přesah. Chcete-li zjistit přesah, zakreslete deformovaný tvar s měřítkem 1,0. Typ spojení je nutné definovat pouze pro entity sady 1. a sady 2.

Viz Volný kontakt.

Virtuální stěna Toto nastavení je dostupné pouze pro statickou studii. Tento typ spojení definuje spojení mezi entitami sady 1 a virtuální stěnou definovanou cílovou rovinou. Cílová rovina může být pevná nebo ohebná. Tření mezi entitami sady 1 a cílovou rovinou můžete definovat přiřazením nenulového koeficientu tření.
Izolovaný Toto nastavení je dostupné pouze pro teplotní studii. Tato možnost je podobná možnosti pro konstrukční studie Povolit průnik. Program považuje entity sady 1sady 2 za rozpojené. Program zabraňuje přenosu tepla, který vzniká v důsledku vedení entitami sady 1sady 2.
Tepelný odpor Toto nastavení je dostupné pouze pro teplotní studii. Tato volba umožňuje zadání tepelného odporu mezi plochami sady 1sady 2.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Typy kontaktu
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.