Skrýt obsah

Tažený lem

U plechových dílů lze pomocí nástroje Tažený lem vytvářet složené ohyby.

Nástroj Tažený lem je podobný nástroji Táhnout po křivce – k vytvoření lemu potřebujete profil a trasu. Pro vytvoření taženého lemu potřebujete skicu otevřeného profilu jako profil a skicu nebo řadu existujících hran plechového dílu jako trasu.

Veškeré řezy, otvory, zkosení nebo zaoblení na oblasti ohybu taženého lemu se nezobrazí v rozvinutém tvaru.

U rozvinutých tvarů software provede lineární výpočet. Komprimace a natažení materiálu není bráno v potaz.

Vytvoření taženého lemu:

  1. Na rovinu nebo plochu Načrtněte otevřený neprotínající se profil.

    swept_flange_profile.gif

  2. Vytvořte trasu, kterou bude profil sledovat. Můžete použít skicu nebo řadu existujících hran plechových dílů. Počáteční nebo koncový bod musí ležet na rovině profilu.

    swept_flange_path.gif

  3. Klepněte na možnost Tažený lemtool_swept_flange_sheet_metal.gif (panel nástrojů plechových dílů) nebo na položku nabídky Vložit > Plechové díly > Tažený lem.
  4. V grafické ploše:
    1. Vyberte skicu pro nastavení Profilsweep_profile.png.
    2. Vyberte skicu nebo řadu existujících hran plechových dílů pro nastavení Dráhasweep_path.png.
  5. Nastavte možnosti ve správci PropertyManager a klepněte na PM_OK.gif.

    swept_flange_done.gif



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Tažený lem
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.