Skrýt obsah

Možnosti 3D skicování

Omezení ve 3D skicování

Při skicování ve 3D prostoru můžete přichytávat entity k hlavním směrům, X, Y nebo Z a na směry Podél X, Podél Y a Podél Z budou aplikována příslušná omezení. Jedná se o omezení v globálním souřadném systému.

Při skicování na rovině můžete přichytávat entity k vodorovnému nebo svislému směru na rovině a na směry Vodorovný a Svislý budou aplikována příslušná omezení. Jedná se o omezení roviny, rovinné plochy atd.

Roviny

Při práci ve 3D skice můžete přidávat roviny. Atributy 3D rovin jsou následující:

  • Určit Roviny mohou být plně určené, přeurčené nebo podurčené.
  • Vztahy Máte následující možnosti:
    • Přidat či odebrat vztahy k rovinám.
    • Pomocí vztahů můžete umístit jinou geometrii nebo umístit rovinu.
  • Přesunout Roviny můžete přetažením přesouvat, měnit jejich velikost tažením za ovladače v rozích a otáčet je pomocí středových ovladačů.
  • Aktivovat Poklepáním aktivujete rovinu.

Při používání nástroje RapidSketch s libovolným otevřeným skicovacím nástrojem se vytvoří rovina na vybrané rovinné ploše.

Zobrazit

Ve správci PropertyManager Vlastnosti můžete skrýt kóty, vztahy nebo roviny.

Při skicování ve 2D režimu na 3D rovině jsou entity, které se nenachází na aktivní rovině skici, tlumeny.

Vztahy a kóty, které se nevztahují k rovině nebo jejímu úseku, jsou skryty.

Osový kříž skicáře

Osový kříž skicáře Sketcher_triad_3D.gif umožňuje omezit přetahování entit.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Možnosti 3D skicování
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.