Skrýt obsah

PropertyManager Síť

PropertyManager Síť umožňuje vytvořit pro model studii objemové, skořepinové a kombinované sítě. Studie nosníku tento PropertyManager nepoužívají.

Zobrazení správce PropertyManager Síť:

Otevřete díl nebo sestavu, klepněte na šipku dolů na Spustit (Simulation CommandManager) a zvolte možnost Vytvořit síť ST_Create_Mesh.gif.

Hustota sítě

Faktor sítě Posuvník umožňuje změnit globální velikost prvku a toleranci. Umístění úplně vlevo (Přibližná) nastaví globální velikost elementu na dvojnásobek výchozí velikosti. Umístění úplně vlevo (Jemná) nastaví globální velikost elementu na polovinu výchozí velikosti.
  Obnovit Umístí posuvník do výchozího nastavení.

Parametry sítě

Nastaví globální velikost prvku, toleranci a možnosti.

  Standardní síť Aktivuje schéma tvorby sítě Voronoi-Delaunay pro následné operace tvorby sítě.
  Síť na základě zakřivení Aktivuje schéma vytvoření sítě na základě zakřivení pro následné operace vytvoření sítě. Síťování vytvoří ve vysoce zakřivených oblastech automaticky více prvků (není potřebné zjemnění sítě).
Síťování na základě zakřivení podporuje povrchy z více vláken a vytvoření objemové sítě pro dokumenty sestav a vícetělových dílů. Standardní síťování podporuje jen vícevláknové vytvoření objemové sítě.
units.png Jednotka Nastavuje jednotky pro velikost sítě a toleranci.
max_element_size.png Globální velikost Toto nastavení je dostupné pouze pro standardní síť. Nastaví globální průměrnou velikost prvku. Software navrhne výchozí hodnotu založenou na objemu modelu a povrchové ploše.
  Tolerance Toto nastavení je dostupné pouze pro standardní síť. Nastaví hodnotu tolerance. Program vypočítá hodnotu tolerance sítě jako minimum těchto kvantit:
  • 5% globální velikosti prvku (výchozí hodnota)
  • 30 % rozměru nejmenšího prvku sítě, definovaného v řídicích definicích sítě v Nastavení sítě správce PropertyManager
  • Uživatelem definovaná hodnota tolerance sítě v položce Síť správce PropertyManager (jestliže uživatel zadal hodnotu menší, než je výchozí hodnota tolerance sítě)
Pokud je vzdálenost mezi dvěma uzly menší, než tato hodnota, uzly jsou sloučeny dokud nejsou jinak zadány podmínkami kontaktu.
Úpravou tolerance lze vyřešit některé problémy tvorby sítě. Pokud například tvorba sítě selže z důvodu prázdných rohů, zvětšení tolerance tento problém může vyřešit.
  Automatický přechod Toto nastavení je dostupné pouze pro standardní síť. Při zaškrtnutí program automaticky použije možnosti sítě na malé prvky, díry, zaoblení a jiné jemné detaily modelu. Nezaškrtávejte Automatické zjemnění před tvorbou sítě velkých modelů s mnoha malými prvky a detaily, chcete-li zabránit vytvoření velkého počtu prvků. Viz. příklad dole.
max_element_size.png Maximální velikost elementu Toto nastavení je dostupné pouze pro síť založenou na zakřivení. Maximální velikost prvku je použita pro hranice s nejmenším zakřivením.
tolerance.png Minimální velikost elementu Toto nastavení je dostupné pouze pro síť založenou na zakřivení. Minimální velikost prvku je použita pro hranice s největším zakřivením.
Min počet elementů v kružnici Toto nastavení je dostupné pouze pro síť založenou na zakřivení. Určuje minimální počet prvků v kružnici. Abyste mohli sledovat vlivy této možnosti, musí být vypočítaná velikost prvku mezi Maximální velikost prvkuMinimální velikost prvku. Viz Jak je určena velikost elementu.
Tempo růstu velikosti elementu Toto nastavení je dostupné pouze pro síť založenou na zakřivení. Určuje tempo růstu globální velikosti prvku počínaje od oblastí s velkým zakřivením ve všech směrech.

Rozšířené

Jakobiho body Dostupní jen pro vysokou kvalitu sítě. Nastaví počet bodů integrace, které mají být použity při kontrole úrovně zkreslení čtyřúhelníkových elementů. Kontrolu Jakobiho lze založit na Gaussových bodech 4, 16, 29, nebo V uzlech.
Síť konceptové kvality Určuje uzly se čtyřmi rohy pro každý objemový prvek a uzly se třemi rohy pro každý prvek skořepiny. Pro rychlé ohodnocení doporučujeme síť konceptové kvality a pro konečné výsledky síť vysoké kvality.
Automatické pokusy pro objemy Toto nastavení je dostupné pouze pro standardní síť. Určuje, že automaticky dojde k novému vytvoření stě modelu za použití menší velikosti globálního prvku. Poměr, podle kterého se zmenšuje globální prvek a tolerance pro každý pokus se rovná 0,8.
Počet pokusů Nastaví maximální počet pokusů tvorby sítě.
Vykreslit tloušťku skořepin ve 3D (pomalejší) K dispozici pouze pro studie se skořepinami. Zobrazí síť na tělech skořepin pomocí 3D znázornění těchto skořepin.
Tělo skořepiny je zobrazené s hodnotou tloušťky, definovanou v nabídce Určení skořepiny správce PropertyManager. Orientace tloušťky skořepiny je zobrazena vzhledem ke střednicovému povrchu skořepiny, definovanému hodnotou odsazení (PropertyManager Určení skořepiny).
Pro selhané díly generovat nekompatibilní síť Určuje, že se použije nekompatibilní vytvoření sítě pro spojená tělesa, která způsobují selhání při kompatibilním vytváření sítě. Použito pouze pro objemovou síť.
Vykreslit profil nosníku Dostupné pro studie s kombinovanou sítí, které zahrnují nosníky. Zobrazují síť pro skutečnou geometrii nosníku, na rozdíl od válců

Možnosti

Uložit nastavení bez vytvoření sítě Uloží možnosti sítě.
Spustit (vyřešit) analýzu Spustí studii hned po vytvoření sítě.

Příklad automatického zjemnění

Možnost sítě Automatické zjemnění není vybrána Možnost sítě Automatické zjemnění je vybrána


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   PropertyManager Síť
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.