Skrýt obsah

Možnosti tvorby sítě

Možnosti tvorby sítě jsou nezbytnými faktory pro určení kvality sítě a tím i výsledků. Výsledky na základě odlišných nastavení by měly konvergovat k jiným, jestliže je použita dostatečně malá velikost elementu. Možnosti tvorby sítě se nepoužívají pro nosníky.

Kvalitu sítě můžete nastavit na konceptovou nebo vysokou. Konceptová kvalita sítě nemá středové uzly. Konceptovou kvalitu můžete použít pro rychlé vyhodnocení a v objemových modelech, kde jsou malé ohybové účinky. Pro většinu případů se doporučuje síť ve vysoké kvalitě, hlavně u modelů se zakřivenou geometrií.

Standardní tvorba sítě používá schéma tvorby sítě Voronoi-Delaunay pro následné operace tvorby sítě.

Síťování založené na zakřivení vytvoří ve vysoce zakřivených oblastech automaticky více elementů (není potřebné zjemnění sítě). Podporuje také vytváření sítě z více vláken pro sestavy a vícetělesové díly.

Jakobiho body při nastavení Kvality sítě na hodnotu Vysoká určuje počet bodů použitých pro kontrolu úrovně zkřivení čtyřstěnných elementů vysoké úrovně.

U skořepin vyššího řádu používá Jakobiho kontrola 6 bodů umístěných v uzlech.

Automatické zjemnění automaticky použije zjemnění sítě u malých prvků, detailů, děr a zaoblení. Nezaškrtávejte Automatické zjemnění před tvorbou sítě velkých modelů s mnoha malými elementy a detaily, chcete-li zabránit vytvoření velkého počtu nadbytečných elementů.

Automatické pokusy pro objemy určí, že program automaticky zopakuje tvorbu sítě modelu s menší globální velikostí elementu. Můžete ovládat maximální počet povolených pokusů a poměr, podle kterého se zmenšuje globální velikost elementu a tolerance pro každé opakování.

Pro selhané díly generovat nekompatibilní síť. Použití této volby může pomoci s tvorbou sítě spojených objemů, u kterých nelze použít kompatibilní síť. Pokud je automatické cyklování zapnuto a vyžádáte spojení objemů pomocí kompatibilní sítě, software u objemů, u kterých nelze vytvořit kompatibilní síť, použije automaticky nekompatibilní síť.

Nastavení barvy pro vykreslení dolních ploch elementů skořepiny vám pomůže prvky skořepiny správně zarovnat.

Nastavení možností tvorby sítě

V dialogovém okně Výchozí nastavení – síť můžete definovat možnosti tvorby sítě pro nové studie.

Jak nastavit výchozí možnosti tvorby sítě pro nové studie:

  1. Klepněte na položky Simulace > Možnosti > > Síť.
  2. Zadejte požadované nastavení.
  3. Klepněte na OK.
Možnosti tvorby sítě pro aktivní studii upravíte klepnutím pravým tlačítkem na možnost Síť (strom studie simulace) a klepnutím na možnost Vytvořit síť. Pod položkami Parametry sítěUpřesňující stanovte požadovaná nastavení.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Možnosti tvorby sítě
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2015 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.